Hatvankét országból érkezett nevezés a Székelyföldi Grafikai Biennáléra


Hatvankét országból származó, mintegy kétezer pályamunka érkezett a 7. Székelyföldi Grafikai Biennále pályázati felhívására, amely a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumának számít – közölték kedden a szervezők.

 

A biennále előző eseményéhez hasonlóan a magyarországi, lengyelországi és romániai vonal még mindig a legerősebb, de hangsúlyossá vált a dél-amerikai kontinens és több keleti ország képviselete is, mint például Thaiföld, India, Kína vagy Tajvan. A tízhetes jelentkezési időszak alatt csaknem 2 ezer pályamunka érkezett 844 alkotótól.     

 

A 7. Székelyföldi Grafikai Biennále beküldési határideje március 23-án éjfélkor zárult, a zsűrizés első szakasza március 29. és 31. között lesz. A zsűrinek tagja Bogdan Achimescu, a krakkói Művészeti Egyetem professzora, Erőss István, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Adriana Lucaciu, a temesvári Nyugati Egyetem Képzőművészeti Karának professzora, Pézman Andrea, a pozsonyi Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszékének adjunktusa, Bordás Beáta művészettörténész, a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ vezetője, Szurcsik József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese és Ferencz S. Apor képzőművész, a biennále kurátora.     

 

A beválogatott munkák listáját hamarosan közzéteszik a biennále honlapján. Ferencz S. Apor, a biennále kurátora korábban elmondta: a rendezvény legfőbb célja, hogy fókuszba helyezze a kortárs grafikai törekvéseket, átfogó képet nyújtson a sokszorosító képalkotás jelenkori irányairól és fejlődéséről. Hozzátette: a bizonytalan idők megválaszolatlan kérdéseire különböző stratégiákkal keresik a megoldásokat, ennek megfelelően 2022-ben a Székelyföldi Grafikai Biennále hívószavának a Stratégiák címet javasolták.

MTI

Nyitókép: Székelyföldi Grafikai Biennále/Vargyasi Levente

Hatvankét országból érkezett nevezés a Székelyföldi Grafikai BiennáléraHatvankét országból származó, mintegy kétezer pályamunka érkezett a 7. Székelyföldi Grafikai Biennále pályázati felhívására, amely a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumának számít – közölték kedden a szervezők.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog