A Hagyományok Háza, a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. és a Matyó Népművészeti Egyesület meghirdeti a XXX. Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázatot. A pályázat célja a magyar népi hímzések és viseletek hagyományainak megőrzése és továbbfejlesztése.

 

A pályázatra elsősorban olyan tárgyalkotók jelentkezését várjuk, akik tevékenységükhöz elsősorban a hagyományos öltéstechnikákat alkalmaznak, amik az öltözködés kategóriában a ma viselhető ruhadarabokon vagy kiegészítőkön jelennek meg esztétikusan kivitelezett, gondosan megtervezett formában. A lakástextília kategóriában pedig szintén fontos szempont a hagyományos motívumokkal díszített tárgyak mai lakáskultúránkba helyezhetősége.

Pályázni lehet öltözetekkel és kiegészítőkkel, valamint lakástextíliákkal és közösségi terek textíliáival.

A jelentkezési határidő: 2022. május 19.

A tárgyak leadási határideje: 2022. május 26.

Zsűri időpontja Mezőkövesden: 2022. június 2-3.

A kiállítás megnyitóját és díjátadó ünnepségét 2022. július 1-én 11 órakor rendezik Mezőkövesden.

Információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/6683

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog