Magyarországon a magyar költészet napját 1964 óta ünneplik József Attila születésnapján, április 11-én. Az idei évben, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló és a Kossuth rádió közösen a rendhagyó maratoni versfelolvasást.

Idén az Akvárium Klub ad otthont az ingyenesen megtekinthető rendezvénynek, színpaddal, költőkkel, stopperrel, sok nevetéssel, mély érzelmekkel és rengeteg vendéggel. Az esemény házigazdái a Kossuth Rádióból jól ismert Völgyi Tóth Zsuzsanna és Gyarmati Péter lesznek. 10 órától egészen 22 óráig kortárs költőkkel és irodalmárokkal telik meg színpad, többek között vendég lesz Horkay Hörcher Ferenc, Oravecz Péter, Ladik Katalin, Dobozi Eszter, Kukorelly Endre, Czigány György és Kiss Judit Ágnes is.

 A Versmaraton felvezető eseménye az április hetedikei Költők futása című program, amelyet idén is József Attila gyermekkorának helyszínén rendeznek meg a IX. kerületben. A szombati családi program megmutatja hogy boldogulnak kortárs költőink  a számukra teljesen ismeretlen terepen, a futópályán, megmutatja, hogy „a költő is csak ember”, neki is nehéz kimozdulnia  fotelból.

2018. április 7-én , 10 és 13 óra között a IX. kerületi Ferenc téren Bemelegítés (verstréning), majd Költők futása, végül Irodalmi gyúrópad: beszélgetésre, dedikálásra várják az érdeklődőket.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog