Keresse a Kézdi tejtermékeket Budapesten!

A magyar fővárosban is kapható a Kézdi Lacto Coop Tejszövetkezet termékcsaládja. A Központi Vásárcsarnokban működő bolt, ahogy a Székely ízek név is jelzi, a különleges magyarországi hústermékek mellett minőségi székelyföldi termékeket kínál az anyaországi vásárlóknak. A Kézdi termékek közül a pásztorsajtot, puliszkatúrót, vajat keresik a legtöbben, de egyéb termékek is megtalálhatóak a budapesti üzletben.

Kézdivásárhely a lóvá tett város

Illusztráció (Fotó: Polyp Tv)

...hát nem éppen Mark Twain fordulatról van szó de ettől még a jóhiszemű céhváros lakóit alaposan rászedték az ivóvíz szolgáltatással. Kilenc éve tiszta vizet ígértek nekik mai napig várják, közben lenyelik az áremeléseket.

Közművek Rt. regionális vízszolgáltató bejelentette és ha a közgyűlés megszavazta, közel tíz százalékkal emelkedik az ivóvíz ára Háromszéken, és bő öt százalékkal fogunk többet fizetni a szennycsatornáért is.

Grúz est Kézdivásárhelyen

Tizennyolcadik nemzeti estjét tartotta meg a Zöld Nap Egyesület október 29-én a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Ezúttal Grúzia kultúrájával, szokásaival ismerkedhettek meg a résztvevők a 26 éves Salome Pirtskhelava interaktív bemutatója révén. 

Dr. Balogh János, Kézdivásárhelyen született világhírű sakkozó

Dr. Balogh János ügyvéd egyike volta legsokoldalúbb olimpiai aranyérmes sakkozóknak.. Tábla melletti versenyzőként, levelezési sakkozóként világhírre tett szert. Mint megnyitáselmélet kutatóként és sakkíróként is kiemelkedőt alkotott. 1892. szeptember 10-én született Kézdivásárhelyen.

Ez történt Kézdivásárhelyen a hétvégén: őrtűz az autonómiáért, szabadtéri plakátkiállítás, könyvbemutató

A Kézdivásárhely szentkatolnai kijáratánál levő cukorrépagyűjtő központ területén gyújtottak őrtüzet 2019. 10. 27-én maroknyi városi lakós jelenlétében.

Kézdivásárhely főterén is megtekinthető az a kiállítás, amely a magyar királyi (brassói) 24-es honvéd gyalogezred első világháborús történetét mutatja be.

Az intézmény vezető, dr. Dimény Attila Könyvbemutatója az Incze László Céhtörténeti Múzeumban

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog