erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: Mi lesz veled Vasút utca, megint a fagy fogja betömni a kátyúkat?


2017. szeptember 28-ai felvétel

Volt egyszer egy hullámvasút utca Kézdivásárhelyen! Igen olyan hullámos volt hogy viszontagságos volt személygépkocsival végig hajtani rajta, ezt örököltük a kommunizmusból. Több mint két évtizeden át az volt a gond, hogy nincsen pénz a felújításra. Most pedig az , hogy évek óta a nagy felújítástól nem lehet rendesen közlekedni. Miután januárban a Polgármesteri Hivatal azt a hírt adta közzé, hogy a kivitelező cég csődöt mondott, de új pályázatot írnak ki és hamarosan folytatják a munkálatokat, azóta mély csend honol a felújítással kapcsolatban. Az utca állapotában csupán annyi változott, hogy hála a meleg nyárnak azóta a hó elolvadt és maradtak a gödrök. Oda hordtak egy halom követ, ennek egy részét elterítették, a másik része ott tátong halomban. Igen még annyi változott, hogy amióta a kövek egy része az útra került még nehezebben lehet közlekedni. Vajon kihez kellene imádkozni, hogy legalább földgyaluval elegyengetnék a talajt? mert gondolom a fohász segítene és eljutna azokhoz akik észre kellene vegyék, csupán jóérzés kérdése, hogy egy keveset enyhítsenek az ott közlekedők helyzetén.

Alább meg lehet tekinteni a januáriban készült összefoglalót az elmúlt 4 évről, mivel semmi újat nem tudunk írni a felújítás folytatása kapcsán.

Birtokba vették Kézdivásárhelyet a varjak


Olvasónk küldte a képet 2017.09. 24-én. 
A felvétel a Rózsa negyedben készült.

Egyre több helyen jelennek meg a varjú csapatok a város területén. A Penny és Lidl áruházak környéke este hangos a károgástól. Most már a Rózsanegyedet is kezdik ellepni. Lehet csupán idő kérdése, hogy a főtéren is megjelenjenek.

Vaklárma Kézdivásárhelyen

Vaklárma volt, hogy eltűntek a csókák a Molnár Józsiás parkból. Ugyanúgy mint eddig a jámbor járókelőt csókatámadás érheti fentről (a tévedés elkerülésért: ürülék pottyanhat rá) A zaj is ugyan akkora mint eddig, némiképp délelőtt csökken, mikor elmegy a madár raj táplálék után.

Abszurd: vajon ezt ott fent, az alsó és felső házban is tudják?

A kép Bálványősfürdőn készült. A felírat készítője, figyelmezteti a rendes embert, hogy a már szinte használhatatlanná széthordott fürdőtelepen ne essenek csábításba és tovább hordják szét, azt ami még megmaradt. Ami az enyészetnek oda dobott épületekben az ajtón kifért mindent elhordta. Mikor ez elfogyott az épületeket is elkezdték szétszedni és útra tenni. Nem csak ott fent lopnak!

Abszurd: Kézdivásárhelyen tud valaki magyarul?

A zöldségpiacra ha ellátogat egy idegen, jogosan kérdi: Elfelejtették a termények magyar megnevezéseit a több mint 90 százalékban magyarok lakta városban?
Vajon miért mondanak le önként ezek az emberek az anyanyelvükről? Lustaságból nem írják ki két nyelven a megnevezéseket? Hanyagság? Valakinek jutott eszébe, hogy a hivatalosnak látszó árjegyzéket két nyelven is ki lehet nyomtatni?

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog