erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Bukarest lett a provincia

Igen Európa hátulsó bejáratánál léptünk vagyis léphettünk be az Unióba. Így is viselkednek velünk, mint valamikor az úrak a cselédekkel csak hátúl a cselédbejáraton mehettek be a házba. A főbejárat ott nyugaton van szép virágos kerttel, és csinos kis uniós kerti törpékkel telerakva, de a kert mögött a kidíszített házak mögött „az udvaron hegyekben áll a szemét”.

(Ez itt felénk sajnos nem csupán képletes hasonlat, hanem ténylegesen így fest.) No, oda kerültünk a második sebességgel és nem csak Románia, hanem a többi kelet-európai országocska is. Mert itt keleten a félgyarmatiként kezelt országokban mindenki megkapja a magáét a szép szivárványszínűre mázolt világban és vergődhet az általa vállalt zárkájában.
A bénázó román vezetés elsőként megkapta, jönnek a főbejárattól és megmondják, mikor igényeljél bankmentő csomagokat és mennyit.- ami hosszútávon a nyugati bankokat menti végül is a mi pénzünkön - az igazságügyet milyen formában reformáljuk meg és kitudja még miket erőltetnek ránk a pályázatokon keresztül, a kötelező fegyverkezéssel.

Itt van most, hogy a 12 éve EU-tag Románia 2019. január 1-jétől veszi át hat hónapra az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és jön Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke leszol onnan fentről, hogy Nagyszebent ajánlotta, a Brexit után egy nappal, azaz 2019. március 30-án tartandó EU-csúcstalálkozó helyszínéül (jelenti a Reuters hírügynökség). Az erre vonatkozó javaslat az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén hangzott el, persze itt mély hallgatás senki nem prüszköl, hogy még a helyszín eldöntésébe is beleszólnak,

így lett Bukarestből provincia és Nagyszeben a központ.

Hát nem oda jutottunk, hogy a sarkalatos döntésekben Brüsszelből kézi irányítású ország lettünk?

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog