erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Diaconu: célpontjai vannak Soros Tőkéjének

Diaconu: Soros György tőkéje nem feltétlenül bizonyos személyekre fókuszál, hanem bizonyos régiókra, s ezekbe beleesik Románia is.

Soros György egy láthatatlan civil hadsereggel rendelkezik, amely nem az ő közvetlen irányítása alatt működik, de nyilvánvaló célpontjai vannak – mondta egy interjúban Mircea Diaconu román európai parlamenti képviselő.


A népszerű színészből lett politikus korábban egy Facebook-bejegyzésben nevezte rendkívül veszélyesnek az amerikai milliárdost. A Reporter Virtual című hírportálnak a független EP-képviselő egyebek mellett kiemelte, Soros György tőkéje nem feltétlenül bizonyos személyekre fókuszál, hanem bizonyos régiókra, s ezekbe beleesik Románia is. Arra a kérdésre válaszolva, hogy egy közel kilencvenéves ember miként lehet képes komoly politikai befolyásolásra, Diaconu hangsúlyozta: az üzletember által finanszírozott szervezetek mögött óriási tőke áll, s a globális tőkének általában vannak olyan kiszemelt célpontjai, amelyek ellen különösebb felső utasítás nélkül is offenzívába lendül.
Liviu Dragnea, a román képviselőház elnöke, s egyben a kormányzó Szociáldemokrata Párt vezetője nemrég ördögi személyiségnek nevezte Soros Györgyöt, aki szerinte rosszat akar Romániának és más országoknak is. Bogdan Duca bukaresti politológus korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy Romániában pontosan ugyanolyan formában nyilvánul meg Soros György befolyása, mint a többi kelet-európai országban, a Gramsci-féle marxista stratégia mentén próbál kulturális hegemóniára törni a társadalomban. „Ellenőrzi, de legalábbis anyagi támogatással befolyásolja a közbeszédet. Aztán ott van a civil társadalom feletti kontroll, ami nem kormányzati szervezetek gyártását vagy a már létezők anyagi jellegű befolyásolását jelenti. A cél, hogy ezek tematizáljanak, és az állami szervekkel való kapcsolattartásban a civilek egyetlen hiteles partnereiként lépjenek fel. A következő lépés a politika kontrollja. Ezt a politikusok iránti bizalmatlanság erősítésével éri el, kihasználva a politikai elit hitelvesztését. Végül minden egyes pártban megtalálja vagy beépíti a megbízható, ideológiailag megfelelő embereket” – foglalta össze a módszert a bukaresti elemző, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy Soros mára inkább egy gyűjtőnévvé változott, amely egyfajta háttérhatalmat fed.

Pataky István (Marosvásárhely)

 

Magyar Idők

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog