erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kereszténynek maradni a népvándorlás idején


Milyen álláspontot foglalhat el a keresztény vallású hívő az új népvándorlásnak nevezett tömeges európai bevándorlással kapcsolatban? A téma sokakat foglalkoztat, még ha kevesen is vállalják nézeteiket nyilvánosan.

 

A kérdés összetett, mint ahogy a válasz is kettős: vallásfilozófiai és politikai. Muszlim misszió, keresztény megmaradás című több egyházi és világi fórumon is idézett munkájáról kérdezte Tráser László Benyik György teológus professzort, a szegedi Gál Ferenc főiskola tanárát, aki szerint a terrorizmus elleni küzdelemnek a muszlim társadalmaknál kellene kezdődnie, de úgy tűnik, hogy ebben a vonatkozásban ez a tömeg gyenge és félénk.

Ferenc pápa csak vallási szempontból nyilatkozik

A migránsok által fölvetett vallási kérdés egyszerre jelenik meg vallási és politikai színezetben. Ferenc pápa vallási vezető, tehát amikor ő az üldözött muszlimokról beszél, akkor vallási szempontból nyilatkozik. Ki is jelentette, hogy egyetlen vallás sem hirdeti azt az erőszakot, amit a muszlim hátterű terroristák művelnek. Ez egy politikai kérdés, ami mögött gazdasági illetve fegyverkereskedelmi, geopolitikai célok állnak. Egyszerre jelenik meg a két dolog, és Ferenc pápának a nyilatkozatát akkor értjük meg, ha tudjuk azt, hogy ő neki személy szerint nincs konkrét tapasztalata az európai történelemről. Ő elméleti, teológiai szinten nézi a helyzetet, bár ezt a nézetet a migránsok betelepítését támogató politikusok alaposan kihasználják.

Azonban nem minden muszlim terrorista, és valóban rengeteg olyan szerencsétlen muzulmán vesztette el egy geopolitikai játszmában hazáját, házát, megélhetését és életkörülményeit. Rajtuk mindenképpen segítenünk kell, viszont nem szabad elfeledni, hogy terroristák keveredtek közéjük, így hihetetlenül naiv és veszélyes dolog őket ellenőrizetlenül beengedni. Bekeverednek a szegény emberek közé, és egy belső forradalommal az Európába települt muszlimokat próbálják majd radikalizálni, másrészt a teológiai alaptól teljesen független terrorakciókat követnek el.

A politikai elit célja: a semlegesség

Európában sok vasárnapi keresztényt és hétköznapi pogányt látni. Európa elvesztette a keresztény gyökereit és a keresztény egyház által képviselt szolidaritását és összetartozását. A keresztények egymást nem védik meg azon a szinten, mint kellene, és ezt a fajta szolidaritási problémát nem lehet rákényszeríteni a politikai elitre.

A politikai elit semleges akar lenni vallási értelemben. Távol akarnak maradni a vallásoktól, de ezzel a lépéssel más vallású embereknek is megadnak minden jogot, a muszlim példával ellentétben, ahol a keresztényeket kitaszítják. Ez egy alapvetően jó alapelvnek a kiszorítása, egy hihetetlenül veszélyes és cinikus álláspont. Az európai politikusok is bűnösek ennek a cinizmusnak a felvállalásában, mellyel komoly veszélybe sodorják az európai emberek biztonságát és jövőjét.

 hirado.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog