erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

„Férfinak és nőnek teremtette őket”

Jól gondoljunk bele: a homoszexuálisok házasságkötése Merkel szerint a koalíciókötés alfája és omegája lesz ("homokos politika vagy sem", lényeg, hogy a nagy asszony és a balliberálisok maradjanak a polcon). Nem egy mellékes kérdés, egy »egyebekbe« sorolt »szakpolitikai« ügy, hanem a politikai frigy »igenje« vagy »nemje«. És Macronnal ez a Németország szeretné Európát vezetni. (Sz-h megjegyzés.)

 

„Hiszen mi lehetne ma Európában és azon belül is Németországban fontosabb, mint az azonos neműek házassága? Ez a number one issue, a hot topic! Ez az, ami nem hagyja aludni az átlag német választópolgárt. Hiszen tömegek követelik a homoszexuálisok házasodásának lehetőségét. Ha nincs LMBTQ-házasság, nincs német jövő, nincs európai jövő! Nyilvánvalóan emellett eltörpülnek az olyan kihívások, mint a migráció, a drasztikusan romló demográfiai helyzet, a közbiztonság rohamos gyengülése, a megtorpanni látszó német gazdaság, a közelgő Brexit és egyéb apró-cseprő ügyek. Komolyra fordítva a szót, tényleg ez a kérdés fogja eldönteni az őszi Bundestag-választást. A német baloldal egységesen világossá tette a „kereszténydemokraták” számára, hogy „győzelem vagy halál”: azaz vagy homoszexuális házasság, vagy nincs koalíció. És mivel a német választási hagyományok, illetve maga a választási rendszer is olyan, hogy egy politikai erő csak nagyon nehezen tudna abszolút többséghez jutni, ezért Merkelnek és Seehofernek is komolyan kellett vennie a baloldal kisstílű fenyegetőzését. (...)

Persze ki gondolta volna a háború utáni, demokratizálódó Németországban, hogy a német alkotmányban definiálni kell a házasság fogalmát, mert jöhet majd olyan kor, amikor erre szükség lehet, megakadályozandó az abnormális együttélési formák térnyerését? Nyilván senki, hiszen az ’50-es évek Európájában fel sem merült, hogy a házasság értelmezhető azonos neműek között is. Közép-Európa több országában azonban, így Magyarországon is, az alkotmányozó hatalom felismerte a baloldal relativizáló-defetista magatartását, ezért alkotmányos védelemben részesítette a hagyományos házasságot. Németország ezt elmulasztotta, és elmulasztotta azt is, hogy legalább napi politikai szinten fenntartsa a konzervatív-kereszténydemokrata világnézet szerinti értelmezést bizonyos értékekkel kapcsolatban.

A megalkuvás pedig azt eredményezte, hogy a politikai korrektség oltárán feláldozták a normalitást, a megbélyegzéstől való félelem pedig kiüresítette a német jobbközép politikáját. És egyébként ez a nyugat-európai jobboldal tragédiája: elfelejtettek politizálni, nem mertek kezdeményezni, hanem a szakpolitikák tolvajnyelvét beszélve »csupán« kormányoztak. És amíg nem figyeltek oda, addig a baloldal – persze a szakmaiság köntösébe bújtatva – agresszív politizálással elérte, hogy mindig nála maradjon társadalompolitikai ügyekben a kezdeményezés.

Jól gondoljunk bele: a homoszexuálisok házasságkötése fentiek szerint a koalíciókötés alfája és omegája lesz. Nem egy mellékes kérdés, egy »egyebekbe« sorolt »szakpolitikai« ügy, hanem a politikai frigy »igenje« vagy »nemje«. És Macronnal ez a Németország szeretné Európát vezetni. Hiába szeretnék magukról a »nyugodt erő« benyomását kelteni, a németek egész egyszerűen semmit sem képesek normálisan csinálni, mindent kétszáz százalékos erőbedobással visznek végig. És ennek sosem volt jó vége.”

Törcsi Péter

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog