Loading

HA DONALD TRUMP ODACSAP, AKKOR ABBÓL ÓRIÁSI BAJ LESZ.
HA NEM CSAP ODA, ABBÓL IS.
(index.hu)

A második világháború óta a statisztika szerint nem volt egy nap se, hogy valahol ne dúlt volna fegyveres összecsapás. A katonai hatalmak kakaskodnak. Vajon haladunk "egy szép új világ" felé, melynek végkifejlete egy világháború, avagy tesztelgetik a helyzetet,  eljött-e az ideje, hogy  végső csapást mérjen egyik a másikra. Miután a szájhősködés megtörtént, Trump elhalasztotta a szíriai csapást. "További konzultációkat tart szükségesnek" a szövetséges országokkal (gondolom az olvasó kitalálja kik a partnerek ebben az esetben: Franciaország és Nagy-Britannia).

A kakaskodáshoz az vezetett mikor:

Donald Trump amerikai elnök  figyelmeztette Oroszországot, hogy „szép és új” rakéták fognak Szíria felé repülni

és Moszkva készüljön fel erre.

Oroszország  közölte, minden, Szíriára kilőtt rakétát le fog lőni.

Zaszipkin ezt arabul nyilatkozta a Hezbollah al-Manar televíziójának.

Mert bár a hírekben mindenképpen jól fog mutatni egy "válaszcsapás" – tavaly meg is dobta pár százalékkal Trump támogatottságát -, azért egy előzetes figyelmeztetést követően, egy nem túl fontos  kiürített repülőtérre kilőtt néhány tucat cirkálórakéta láttán (tavaly konkrétan ez történt) Aszad nem tűzi ki a fehér zászlót. Ha viszont az USA valóban egy olyan csapásban gondolkozik, ami valódi károkat okoz a damaszkuszi haderőnek, akkor az egy hosszabb légioffenzívával jár. És azzal, hogy elkerülhetetlen lesz az összeütközés Oroszországgal és Iránnal, melyek mára nagyjából olyan szinten épültek be a szíriai fegyveres erőkbe, mint Németország vagy Olaszország Francesco Francó csapataiba a spanyol polgárháború idején. Az oroszok ráadásul komoly fegyverrendszereket is állomásoztatnak Szíriában. A reptereken több századnyi vadászbombázó állomásozik, a légteret Sz-400-as légvédelmi ütegek ellenőrzik – melyek adott esetben az amerikai légierőre is fenyegetést jelenthetnek. (írja az index.hu) 

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az orosznak az utolsó stratégiai bázisa Szíria ezért Putyin nem fogja könnyen feladni.

A fájdalmas az, hogy a kakaskodók keze ügyében ott van egy vezérpálca, amelyik intésével akármikor egy újabb világháborút indíthat el, és nem ők, az okozói fognak szenvedni, hanem mi, akiknek semmi közünk a kakaskodásaikhoz és a világuralmi vágyaikhoz. Az eddigi nagy háborúkban sem azok szenvedtek a harctereken, vagy a hátországokban, akik kitervelték az egészet. 

Reméljük a józanabbik eszük győz a kakaskodóknak és megegyeznek, és Szíria rombolását is abba hagyják. Ha minden jól megy, elkerüljük a világháborút mert ahogyan már láttuk, szerencsére a Közel-Keleten nem csak a béke, a háborús sem olyan egyszerű.

 

Szék-helyek