erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Ponta: A demokrácia azt jelenti, hogy a szavazók döntenek

Bukarest, április 17./Agerpres/ - Míg Törökországban senki nem vitatja az igen szavazatok győzelmét, az Európai Unió, a nemzetközi sajtó, sőt a hazai "deontológusok" is elégedetlenségüknek adnak hangot ezzel kapcsolatban - jegyezte meg vasárnap Victor Ponta a törökországi alkotmánymódosításról tartott népszavazás kapcsán.

 

"A török nép szavazott, és senki nem vitatja az eredményt, bár az nagyon szoros - mindössze 1,5 millióra tehető a szavazatkülönbség. Mert a 'demokrácia' azt jelenti, hogy a szavazók döntenek. Az Európai Unió azonban nincs megelégedve az eredménnyel, sem a nemzetközi sajtó, sem a mi 'deontológusaink', sem a romániai Propaganda (azok, akik európaibbak az európaiaknál, demokratábbak a demokratáknál és katolikusabbak a pápánál). Romániában csak akkor számít, hogy mire voksolt a többség, ha az eredmény a 'propaganda' kedvére van. Ellenkező esetben megkérdőjelezik, vitatják azt, és változtatni akarnak rajta. Nos, úgy tűnik, Törökországban ez másképp történik" - írja egy Facebook-bejegyzésben Victor Ponta.

A törökországi Legfelsőbb Választási Tanács vasárnap este bejelentette, hogy az igen szavazatok nyertek az alkotmánymódosításról döntő népszavazáson. A testület elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, az adatok egyelőre nem hivatalosak, a végleges eredményeket csak 11-12 nap múlva teszik közzé.

www.agerpres.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog