erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 4.10.

 Határok nélkül

2017. április 10. – Kossuth Rádió

Brenzovics Lászlót választották újabb három évre a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökévé

Brenzovics Lászlót választotta újabb három évre a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökévé a a párt tisztújító közgyűlése Beregszászon. A rendezvény végén a küldöttek egy nyilatkozatot is elfogadtak, melyben többek között tiltakoznak az ukrajnai kisebbségek tervezett jogszűkítései ellen, üdvözlik az ukránokkal szembeni vízummentesség elfogadását, és új határátkelők megnyitását kérik a magyar-ukrán határszakaszon.

 

Széchenyi István visszatért Pozsonyba

Egy kicsit késett, mert a Pozsonyi Casino falán elhelyeztek emléktábla a reformpolitikus születésének 225. évfordulójáról szól. A magyar nagykövetség és a Magyar Intézet kezdeményezte a táblaavatást, amely a Széchenyi Társaság, az Országos Széchenyi Kör és a Széchenyi Alapítvány adománya.

Kolozsváron vendégszerepelt az 1956-os forradalom 60. évfordulójának tiszteletére színre vitt Tóth Ilonka című előadással a Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház vendégszereplése Farkaslaka közönségére is nagy hatással volt. Tamási Áron születésének 120. évfordulójára egész éves programmal készül a szülőfalu, Farkaslaka. A programról az író nevét viselő Művelődési Egyesület vezetőjével, Hadnagy Jolán nyilatkozott.

Baráti estéken vett részt Szarka László történész

Nagy léptekkel közeledünk az első világháború befejezésének centenáriumához, ezért történészek és egyszerű érdeklődők ismét többet beszélnek a világháborúval és annak következményeivel, utóéletével kapcsolatos kérdésekről. A temesvári Baráti esték sorozat legutóbbi rendezvényének meghívottja Szarka László, a felvidéki Galántáról származó történész volt.

A Tolvajos-tetőn gyülekeztek a székelyföldi motorosok a szezonnyitó áldásra.

A Pálos rend szerzetesei gyakran pattannak motorra és szerveznek motoros zarándoklatokat. Ezt a szokást kívánják meghonosítani Székelyföldön is, ahová 2013-tól tértek vissza. Virágvasárnap a Hargitán átvezető út mentén, a Tolvajos-tetőn gyülekeztek a székelyföldi motorosok a szezonnyitó áldásra.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog