erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Az őrület polgárjoga

"Az Oroszországot mindenfajta összeesküvéssel, háborús szándékokkal megvádoló, Putyint pedig a világ leghatalmasabb befolyású gyíkemberének beállítani igyekvő Egyesült Államok minden képességét és lehetőségét nemcsak kihasználva, de azokon szinte túlmenve, nyolc éven át tett meg mindent, hogy az orosz vezetést háborúra provokálja.

 

Nem Moszkva küldött fegyvereseket az Egyesült Államok kanadai és mexikói határához, és nem orosz atom-tengeralattjárókat állomásoztattak az amerikai parti vizek mentén, hanem mindez megfordítva történt azon egyszerű oknál fogva, hogy Obama eleget tegyen saját hadiipari komplexuma és neokonjai ideológai elvárásainak.

Azzal az eredménnyel, hogy világszerte nőtt a háborús feszültség, országok bombázását folytatták. És azzal a kudarccal, hogy a példás türelmű orosz kormány nem volt hajlandó a provokációnak felülni, azaz az első lépést megtenni egy háború kirobbantására.

Ez a „mélyállami” formáció Trump győzelmével úgy érezte, minden elveszett. Majd olyan támadást indított a saját kormánya ellen, amelyre az amerikai történelem nem ismer példát.

A jelek szerint nem is sikertelenül, de még szerencsére nem teljes sikerrel.

Trumpot sarokba szorították kinevezettjei olyan kapcsolataival, amely a világ diplomáciájában és a normális életmenetben teljességgel mindennaposak. Például azzal, hogy ők nemcsak nyugati, de orosz diplomatákkal is kapcsolatot tartottak, azaz rendszeresen beszélgettek.

Sőt, még olyan „szörnyűségre” is vetemedtek, mint most Michael Flynn nemzetbiztonsági főtanácsadóról kiderítették - akinek lemondását Trump, sajnos gyengeségét mutatva és ezzel felbátorítva ellenségeit elfogadta -, hogy az amerikai gyakorlatnak megfelelően pénzt fogadott el előadás tartásáért, még akkor is, ha ez Moszkvában történt, és ezért most vizsgálat indult ellene.

Az Oroszország elleni hecckampányba természetesen bekapcsolódtak az amerikai agytrösztök is.

A legfrissebb példája ennek a Center for American Progress (CAP) március idusán kiadott negyvenöt oldalas tanulmánya, amely az „Oroszország ötödik hadoszlopa” címet kapta.

Hogy ennek a „tekintélyes” kutatóintézet irányítói között kiknek a nevei szerepelnek?

Nos, olyanok, mint Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter és John Podesta, Clintonné korábbi kampányfőnöke, aki férje elnöki kabinetfőnöke és Barack Hussein Obama tanácsosa volt.

Egyébként ő volt a CAP korábbi elnöke is.

Az csak a jóindulatú politikai vaksággal megvertek előtt nem ténykérdés, hogy Amerikának a papagáj agytrösztök terén is milyen kiterjedt hálózata van, beleértve a nálunk honos Political Capitalt, a gyurcsányi titkosszolgálatok egykori bizniszpartnerét, amelynek a témában küszöbönálló, ki tudja, hányadik ilyen jellegű „tanulmányának” elkészítését a „munkásosztály” napilapja, a Népszava néhány napja nyálcsorgatva adta hírül hajtás fölötti szalagcímében.

Akinek bármi kételye is van arról, hogy miről fog szólni e Somogyi Zoltán által létrehozott entitás beharangozott tanulmánya, vessen egy pillantást a CAP kiadványára és azt „magyarítsa” le. Amiből szintén megtudható lesz, hogy az egész világon, akár nálunk, a jobboldali populisták Putyin kezében és zsebében ülnek, de az csak véletlen, hogy erre bizonyíték egy szál sincs. Kivéve olyanok, mint hogy Marine Le Pen pénzt fogadott el egy orosz banktól. – miután – és ezt persze nem fogják írni – a francia pénzintézetek hitelkérelmét elutasították. (Azt, hogy a magyar nép svájci devizában eladósodott része kinek a zsebében ül az őt egész életére megnyomorító bankok révén, arról a Political Capital nem adott és nem fog felvilágosítást adni.)

Aki a Magyarországnak rendszeresen nekirontó nyugati fősodratú lapok által bőségesen és rendszeresen idézett budapesti Political Capital hálózati beágyazódására kíváncsi, érdemes egy pillantást vetnie partnereire és adományozóira.

Amelyek között olyanok találhatók, mint – angol nevük szerint abc sorrendben - a szuper-transzatlantista Bertelsmann Alapítvány, a Holland Zsidó Humanitárius Alap, az Európai Bizottság, az Európai Zsidó Alap, az Európai Liberális Fórum, a Nemzetközi Holokauszt Emlékalap, a CIA egyik fedőszerveként is ismert amerikai Nemzeti Demokrácia Alapítvány, a Norvég Civil Ösztöndíj Alap és a Nyitott Társadalom Alapok.

Magánadakozóik pedig Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián.

Együttműködő hazai partnereik közül is említsünk néhányat, mint a 24.hu-t, az Eötvös Károly Intézet, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Helsinki Bizottság, a TASZ, a TÁRKI vagy a ZRI Závecz Research.

Garantált, hogy e társaság szívből magáénak tekintené mindazt a háborús uszítást is, amellyel Seth Moulton amerikai szenátor lökött bennünket közelebb akár egy forró háború kirobbantásához."

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog