erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A szétdarabolt Románia (Az elszigetelt Románia)

Paul Ghiţiu, román történés írja az evz.ro oldalán: Románia nem valamilyen külső összeesküvés miatt van elszigetelve (amúgy belső árulók nélkül eredményes összeesküvés nem létezik), "hanem az utóbbi 27 évben az ország élén megfordult politikusok ostobasága, műveletlensége, mohósága, bunkósága, kisszerűsége miatt". Az elszigeteltséget a szánalmas belpolitikában kell keresni. Ha a "karikatúra hazafiak" tovább puffogtatják az üres szlogeneket, amelyek mögött nincsen egyéb, mint a személyes haszon és még támogatóik sem akadnak,  valamint a globalista agy mosottak, bekövetkezik a morális és nemzeti identitás szétesése. Elérhető, hogy néhány éven belül Románia megéli a területi szétesést is - vélekedik a szerző.

"Nem az oroszok fogják megszállni Romániát, talán még az első vonalban sem lesznek.

Moldova Köztársaság Moldvával és Bukovinával egyesülve létrehozza majd Nagy-Moldvát. Bulgária elveszi Dobrudzsát. Magyarország Erdélyt. És ha úgy adódik, a szerbek is örömmel viszik majd a Bánságot. Akár még Románia felszámolására is sor kerülhet; nem lenne az első ilyen eset a történelemben, mint ahogy abban sem lennénk elsők, akiknek ilyenfajta vezetőkben van részük, akik ha nem hazaárulók (bár egyre több jel ezt mutatja, majd visszatérünk erre), akkor legalábbis ostobák és gazemberek."

 A szerző külön kitér Orbán Viktorra és megjegyzi, hogy nagyra értékeli mindazért, amit odahaza és a térségben tesz, de úgy gondolja, hogy a külügyminiszter, a kormányfőhelyettes és más tisztségviselők hibát követtek a romániai magyarok helyzetéről és a nemzeti ünnepről szóló nyilatkozataikban. Szerinte Orbán most úgy viszonyult a románokhoz, ahogyan a hajdani magyar gróf a neki alávetett román paraszthoz.

Románia a Brüsszel, Berlin, globalisták felé való kuncsorgásával és megalázkodásával gyenge, magányos, riasztó, káros és veszélyes e régióra nézve. A jövőben még gyengébb és még magányosabb lesz.

T.L.

Eredeti cikk, evz.ro, Paul Ghiţiu: România dezmembrată (România izolată)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog