Nem az első eset, és úgy néz ki nem is az utolsó, hogy a román hatóság nem engedi az Erdély-zászló lobogtatását. A transzilvanizmus, mint az erdélyiek, az erdélyi népek együttes akaratának a kifejezéseképpen kibontakoztatható egységes politikai és gazdasági mozgalom, szárnyait kezdi bontogatni, a zászló pedig szimbólumává válhat.

Bővebben: Erdély-zászlók körül kialakult hisztériaAz utcákon haladó menetoszlopokban jelen volt az Európai Unió, Románia és Magyarország zászlója – az esemény Kolozsváron zajlott, március 15-én, a Magyarok Napján. A megbírságolt fiatalok azt mondják, hogy maguk a szervezők hívták oda a csendőröket, a szervezők megijedtek és azt állítják, hogy nem egészen így történt: a Csendőrség arra hívta fel a figyelmüket, hogy drasztikusan felelősségre vonják majd őket a hatóságok, ha a menetoszlopokban megjelenik az az erdélyi zászló – tehát mit tehettek volna?

Bővebben: Mióta tiltott Romániában Erdély zászlója"Az Oroszországot mindenfajta összeesküvéssel, háborús szándékokkal megvádoló, Putyint pedig a világ leghatalmasabb befolyású gyíkemberének beállítani igyekvő Egyesült Államok minden képességét és lehetőségét nemcsak kihasználva, de azokon szinte túlmenve, nyolc éven át tett meg mindent, hogy az orosz vezetést háborúra provokálja.

Bővebben: Az őrület polgárjogaEurópa és az egyház is válságban van - kezdte előadását Henri Boulad, és úgy folytatta: átmeneti korban élünk, s ennek az instabilitásnak és bizonytalanságnak a helyzetében kell gondolkodni arról, hogy milyen egyház és milyen Európa vár ránk. Hozzátette: eddig szavakkal védekezhettünk, de a politikai korrektség megakadályozza azt is, hogy beszéljünk.

Bővebben: A tegnap Európája el fog süllyedniLiviu Dragnea Oroszországhoz hasonló irányított demokráciává akarja változtatni Romániát.
Ha felmerül önökben a kérdés, hogy honnan vette Dragnea és Tăriceanu a kormányprogramba bekerült „ötleteket”, a Szuverén Befektetési Alapot, a helyi fejlesztési programot vagy a közszférában végrehajtott béremeléseket, miközben agresszíven csökkentik az adókat és a járulékokat, akkor nem kell túl messze keresgélniük. Dragnea a Putyin féle Oroszországot másolja. 2005 és 2007 között, amikor Románia éppen a reformokkal küszködött – főleg a híres igazságügyi piros zászlókkal –,

Bővebben: Dragnea politikai rezsimváltásaA migrációt támogató gondolatiság mögött nemcsak idealizmus, de kőkemény üzleti érdekek is állnak – állítja legújabb könyvében Hans-Peter Schwarz, kortörténész. Mint fogalmaz, a bevándorlás mögött pártpolitikai kalkulációk, a jótékonysági szervezetek üzleti érdekei, a közpénzekből finanszírozott egyesületek, a vállalkozások magángazdasági érdekei húzódnak meg.

Bővebben: Politikai kalkulációk, üzleti érdekek húzódnak a bevándorlás mögöttA március 15-ei múzeumkerti ünnepségen húszezer békés ünneplő mellett ötvenöt-hatvan rendzavaró jelent meg – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerda délután az MTI-vel.

„A rendőrség és a szervezők összehangolt munkájának eredményeként a nemzeti ünnep méltóságát sikerült megőrizni” – írták. Húszezren méltóságteljesen ünnepeltek, ötvenen fütyültek, a magyarok fővárosában.

Bővebben: Volt aki ünnepelt, mások kifütyülték és olyanok is voltak akik fütyültek ráSípoló söpredéknek (rövidítve: SS-nek) nevezte egy felvidéki újságíró a közösségi oldalon a Juhász Péter-féle zajkommandót, amely – már megint – a nemzeti ünnepet tartotta a legkiválóbb alkalomnak arra, hogy szétfütyülje a miniszterelnök beszédét.

Bővebben: Síp, dob, szabadságharcSokan úgy vélik a Duna partján, hogy istenigazából a külhoni magyarok tudják megünnepelni ezt a napot. Az ő érdek nélküli ragaszkodásuk e nap szentségéhez képes utat mutatni a politika sűrű erdejében.

Bővebben: Március 15. utóélete történelmünkben1848. március 15-e örökre beleégette magát a magyar nemzet lelkébe és tudatába, mert egy olyan dicsőséges korszaknak a kezdetét jelentette, melyre tudomásom szerint nem akad példa a történelemben.

Bővebben: Múltunk ismerete a jövőnk záloga

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog