erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A mindennapi létünk több nézőpontból való megközelítése hiányzik. Ne hazudjunk magunknak, egy helyben toporgunk

A médiumok függetlenül attól. Hogy milyen „színezetűek” jobboldali baloldali, nemzetiségi, gazdasági, bulvár, a politika ellenőrzi. A média nem tud átlépni a politikusok által diktálta témákon. Nem a reális helyzetek bemutatásán, elemzésén, nem közéleti kérdéseket érintenek, hanem pártok harcait, túlnyomóan nacionalista megközelítésből tárgyalják a kialakult helyzeteket. Régóta nem szól arról, hogy mit tehetnénk a nemzeti ellentétek feloldásáért, a régiónkénti a többségi és romák viszonyának javításáért, a mindannyiunk által elhanyagolt anyanyelv használatáért a kisebbségi oktatás helyzetéért. Pedig a mindnyájunk által elfogadott szócsövek, a saját létünk és nemzetiségünk megmaradásáról kellene szóljon.

Ezért szavazta meg az RMDSZ a törvényt, ami ellen most is tüntetnek

Hogy anyagi felelősséget is viseljnek a bírák és az ügyészek, és hosszabban üljenek az iskolapadban.
„Nem akarunk ügyészállamot, a jogállamban hiszünk, ennek erősítéséért szavaztuk meg ma a parlamentben a bírák és ügyészek jogállását szabályozó törvény módosítását” – áll az RMDSZ hétfő este közzétett állásfoglalásában.

Európai Egyesült Államok, ha törik ha szakad

Martin Schulz az SPD pártkonferenciáján 600 ember előtt elmondott beszédében kifejtette, hogy azok az országok, melyek nem akarják aláírni az Európai Egyesült Államokat megalapító új európai alkotmányt, mindenféleképpen el kell hagyják az EU-t, hiszen az Európai Egyesült Államok jelenti az Európai Unió jövőjét.

Később egy Twitter-üzenetben ismét hitet tett az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett.

Elgurult a pirulája Márton Árpád RMDSZ-es képviselőnek


Vajon miért szavazták meg a nagyon demokrácia ellenes, bírák és ügyészek jogállásának módosításáról szóló törvénytervezetet?

...hát biza nagyon messze gurulhatott, mert mérges lett az ellenzékre, megdorgálta őket, hogy ne üzengessenek kétértelműen. Ugyanis szerda este amikor parlament előtt a korrupció elől menekülő politikusok agyament törvénye ellen bukaresti tüntetők összecsaptak a csendőrökkel, Márton számára a 1990 júniusi Bukaresti úgynevezett „bányászjárást” juttatta eszébe. Amikor is a posztkommunista rezsimet megvédeni, százával hordták a bányászokat a fővárosba, hogy verjék szét a tüntetőket, ők túlteljesítettek, Bukarestet is szétverték.

A nagy egyesülés centenáriuma: Van még egy évünk, össze tudunk még tákolni valamit, vagy „szőnyeg alá söpörjük a szemetet”?

Azt hogy mit adott Erdély Romániának egy töredéke itt elolvasható, de a romboláson kívül  Románia mit adott Erdélynek alább olvasható. (Szék-helyek megjegyzés)

„Ki aggódja magát halálra a Centenárium miatt” – kérdezi prof. dr. Alexandru Diaconescu a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Történelem Karáról. Saját maga adja meg a választ, mert nincsenek sokan, hogy „a vén kutya a hosszú útba döglik bele, az ostoba a másokért aggódva, az értelmiségiek pedig általában bonyolult erkölcsi vívódásokba. Csak a politikusok nem halnak bele soha sem a szégyenbe, sem az Istenfélésbe!” – ez volt a helyi NCN tévéadó kedd esti Célkeresztben (În vizor) című műsorának tanulsága.

Harc a túlélésért

Mindig érdeklődve hallgatom, amikor az egyébként ateista értelmiségiek elmagyarázzák a keresztényeknek, hogyan is kell helyesen megélniük a hitüket.

Amikor az angol bajnoki szünetében hozzájutottam a távkapcsolóhoz, és belekukkanthattam néhány csatorna politikai műsorába, mindenünnen a sajtószabadság véres megcsúfolása ömlött.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog