Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” Az 1918-as nemzeti építkezés sikeres volt, de az már nem annyira remek, amit ezzel az örökséggel kezdtünk, mondja Lucian Boia történész a Ziare.com-nak adott interjújában. Fejlődési lemaradásaink vannak, nincsenek autópályáink, néhány börtön elől menekülő alak feje tetejére állította az egész országot, a politikai diskurzusban megjelenő hősködésen túlmenően ezzel vágunk neki a Centenáriumnak.

Románia nem 1918. december 1-én indult, amikor Erdéllyel egyesült, ezt nagyon is világosan kimondja Lucian Boia történész, aki igazságtalannak tartja az 1859-es esemény, a fejedelemségek egyesülése jelentőségének kisebbítését.

Bővebben: Lucian Boia: Többet ne halljam ezt Kis Egyesüléses hülyeséget, Románia nem 1918-ban, Erdéllyel indult. Nálunk egyszerűbbek a dolgok, mint Lengyelországban, vagy MagyarországonVégül Laura Codruţa Kövesinek kellett kiállnia, hogy néven nevezzen egy betegséget: összehangolt támadás zajlik a román állam alapjai ellen. Részletesen elmagyarázta, hogy honnan indul ez a támadás, ki és miként rendezte meg, leleplezték a büntetőügyes banda összes előre megfontolt lépését, tévékkel, nevekkel, pontos adatokkal együtt.

Bővebben: Kövesi büntetőpárbajig vitte a mérkőzéstTudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtök kezdeményezi a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjének leváltását. Több mint egy órás ismertetőjében boncolgatta, hogy szerinte miért alkalmatlan Laura Codruta Kövesi a tisztség betöltésére. Az utolsó szó Klaus Johannis államfőé, aki azonban védelmébe vette a főügyészt, és azt üzente Tudorel Toadernek: jelentése "homályos", és az elnöki hivatal elemezni fogja.

Bővebben: Hadjárat a korrupcióért. Toader Kövesi a DNA főügyészének menesztését kéri, az RMDSZ vezető szerint a leváltásra felsorolt érvek „korrektek”Megdöbbentő és mélységesen elszomorító egyes magyarországi pártok kampányüzenete, azok stílusa és tartalma pedig vérlázító. Nem az ország gondjainak megoldására, vagy az életszínvonal és ezzel együtt a jó közérzet emelésének módjára tesznek ugyanis javaslatot, hanem nemzettársakat uszítanak egymás ellen, ezzel éket verve az anyaországi, valamint a tőle elszakított magyarok közé.

Bővebben: Édes hazánk