Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” Ismert, hogy az EU-t szabályozó alapszerződésekbe és alapvető jogszabályokba nem került be olyan rendelkezés, amely kifejezetten a zsidó–keresztény gyökerek és tradíciók (értékek) fontosságát hangsúlyozná. Így például a házasság tekintetében sem mondatott ki, hogy az csak egy férfi és egy nő között lehetséges.

Bővebben: A muszlim tradíció és az uniós értékek konfliktusa a házasság intézményével kapcsolatbanMiféle európai értékekről beszélünk? Valószínűleg a mienk az egyetlen parlament a világon, melyet két volt bukott diák vezet. Valószínűleg a világon csak nekünk van olyan kormányfőnk, akinek gondot okoz anyanyelve használata. Szintén nálunk minden tizedik parlamenti képviselőnek meggyűlt a baja a törvénnyel. A világon mi produkáljuk a legnagyobb békeidő alatti migrációt. Mondjak még? Mi már a világba sem illeszkedünk bele, nemhogy az Európai Unióba…

Bővebben: Mit keresünk mi az Európai Unióban?Álláspont. Két saját útját járó vadnyugati párbajhős találkozott Washingtonban

Nem egy szalonban és nem a naplementében, de egymásra mosolyogva, kezüket az övük közelében tartva, hogy bármikor pisztolyt ránthassanak.

Bővebben: Washingtoni párbajhősökA szenátor úr nyilatkozott Kulcsár-Terza József által a parlamentbe benyújtott autonómia statútum kapcsán. A cinikus hangvételű nyilatkozatából kicseng, egyértelmű, hogy nem ismeri, vagy nem jól értelmezi sem a statútum szövegét de még az alkotmányt sem. Szerinte a magyarok autonómia óhaja alkotmányba ütköző és üdvözli a parlamentben ülő kollégáit, hogy elkaszálták a kérelmet.

A nyilatkozatot olvasva az embernek az az érzése, hogy másodrendű állampolgárként kezeli Baciu a magyarokat.

Fejér László Ödön háromszéki  szenátorfejtette ki véleményét a nyilatkozat kapcsán.

Bővebben: Fejér László Ödön reakciója Baciu szenátor nyilatkozatára