erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Fejére állított világ: Észak-karolinai kormányzó rendeletet írt alá, hogy férfiak használhassák a női vécéket

LIFE SITE NEWS

Roy Cooper, az amerikai Észak-Karolina szövetségi állam kormányzója végrehajtási rendeletet írt alá, melynek értelmében a „nemi irányultság” és a „gender azonosság vagy kifejezés” védett kategóriák, és ennek következtében a cégeknek kötelességük lett férfiakat beengedni női vécékbe és megfordítva.

A mesterséges inteligencia kockázatai

Eljött ez a pillanat is: a mesterséges intelligencia kétharmadnál is nagyobb arányban képes egyetlen fénykép alapján meghatározni az emberek nemi orientációját. Legalábbis ez áll egy nemrég a Stanford Egyetem tudósainak tollából megjelent tanulmányban. Mi több, az algoritmus öt fényképpel akár már 80-90 százalékos pontossággal be tudja azonosítani a szexuális orientációt. Ha viszont az embereknek kellett tippelniük, akkor ehhez képest rosszabb eredmények jöttek ki, vagyis az átlagember éppen hogy 50 százalék körüli eséllyel találgat ez ügyben.

Félig arany, félig acél örökséggel (Szabó Juditra emlékezve)

Berekméri Sándor egyik meséjében, amelyet Szabó Judit Gernyeszegről gyűjtött, a hős félig arany, félig acél fejszével a kezében indult el, hogy megmássza az égig érő fát. Akárcsak az általa gyűjtött mese hőse, Szabó Judit is immár az égig érő fán halad, egyre feljebb. Félig arany, félig acél örökséget visz magával.

Jövőépítő emlékezés

Csütörtök délután az uzoni Erdélyi Lajos Könyvtár előadótermében mutatták be Lay Imre és Papp B. Mihály Brassói srácok című könyvét. Ez alkalomból a nyolc hónap kihallgatás után, 1959-ben 20 évre ítélt és ebből 6 évet letöltő Lay Imre volt politikai fogoly mesélt meglepő derűvel és az erdélyi magyarság megmaradásába vetett hittel börtönélményeiről és kálváriájának előzményeiről.

Hódítana a Tiltott Csíki Sör a magyar piacon

Ingyenes magyarországi házhozszállítással tenné minden sörkedvelő számára könnyen elérhetővé saját termékeit a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa, Lénárd András, mivel a javarészt külföldi multik kezében lévő diszkontláncok szinte lehetetlenné teszik a megjelenést a polcaikon. A székelyföldi vállalkozó a hirado.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a legtöbb ilyen vállalat irreális haszonkulcsokkal próbálja értékesíteni a Tiltott Csíki Sört, ami így versenyképtelenné válik a hasonló kategóriájú sörökkel szemben.

Hogyan kezeljük a csípéseket?

A rovarcsípések általában csak enyhe panaszt okoznak, de többnyire gyermekek esetében találkozhatunk súlyosabb válaszreakciókkal is. A duzzanat, vörösség és viszketés kezelésével kapcsolatban dr. Pintér Judit allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa adott hasznos tanácsokat.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog