erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Domokos Gézára emlékeztek

Domokos Géza halálának 10. évfordulója alkalmából Egy értékrend életképessége címmel tartottak szerdán kerekasztal-beszélgetést a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében. Ennek résztvevői elsősorban a könyvkiadás jelenlegi helyzetével és jövőjével, az értelmiségiek közéleti szerepvállalásával, valamint a magyar–román kulturális párbeszéddel kapcsolatban nyilvánítottak véleményt.

Cey-Bert Háromszéken

Erdélyi körútja során, Püski István kiadótulajdonos kíséretében, a héten ismét megyénkbe látogat Cey-Bert Róbert Gyula 56-os forradalmár, író, gasztronómus. Ez alkalomból a Végvári oroszlánok, valamint a Nincs más út csak a szabadság című regényeit mutatják be.

Ma van a magyar dráma napja

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban felolvasóesttel és a Dresch Quintet koncertjével készülnek, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata felolvasószínházi ősbemutatót tart,  a csíkszeredai Csíki Játékszín pedig két darabbal készül: a mai napon Szép Ernő Vőlegény című színművével, holnap pedig Egressy Zoltán Portugál című darabjával.

Ki nyerte meg „ Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot?

Mindszentről és Erdélyből , Mádéfalváról érkezett a két első helyezett. A hetedik alkalommal kiírt pályázatot Dr. Ávéd János hazai és Dr. Kovács Rozália határon túli háziorvos nyerte meg. A Kárpát-medencén átívelő pályázat díjátadó gáláján- az Emberi Erőforrás Minisztériumban- dr. Szentes Tamás helyettes államtitkár, a zsűri elnöke köszöntötte a megjelent TOP 21 Praxis képviselőit/ hiszen a zsűri egy különdíjat is kiadott./, valamint a megjelent polgármestereket, megyei kormányhivatalok munkatársait, plébánosokat és lelkészeket, idős és gyermekotthonok vezetőit, határon túli szerkesztőségeket, akik számos történetet írtak, azaz ajánlották háziorvosukat.

A gyökereket ápolni kell

Okos Mártonnal, a Báthory–Bem Egyesület elnökével, aki egyben a Szent László-emlékév ötletgazdája is, a nagy király névnapján Gelencén szervezett ünnepséget megelőzően beszélgettünk.

AZ INCITATO 25.-SZÖR (Lovas legendáink)

A művész, a mindenkori alkotó belső ösztönzésre, belső sugallatra alkot, mégis serkentő erővel hatnak rá is az alkalmak, a lehetőségek arra, hogy szabadítsa fel magát, semmi mással ne kelljen foglalatoskodnia, csak az alkotó munkával, csak arra összpontosíthasson. Ezt teszik lehetővé a különféle táborok.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog