Újabb nagyszabású tüntetés van alakulóban Háromszéken a magyar politikai pártok és civil szervezetek kezdeményezésére. Az RMDSZ, MPP, EMNP és EMNT háromszéki és országos vezetői hétfőn közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy csütörtökön 18 órára Kézdivásárhely főterére szólítják Székelyföld lakosságát, ahol egy gyertyás felvonulásra és tüntetésre kerül sor a múlt héten öt éves börtönbüntetésre ítélt Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátásáért.


„A Román állam múlt heti döntései – a terrorváddal bebörtönzöttek-, a Batthyáneum könyvtár ügye-, a Bánffy erdők visszaállamosítása és a románellenes megnyilvánulásokat és szervezkedést büntető törvénytervezet – miatt elérkeztünk egy olyan ponthoz, amikor új típusú érdekérvényesítési eszközökre van szükség. Ki kell mondjuk, hogy elég volt”, fejtette ki Sándor Krisztina az EMNT ügyvezető elnöke, aki szerint a múlt heti döntések olyan pofonsorozatként értek, amelyet a magyar közösség nem érdemelt meg Románia századik születésnapjára. „Nem erre számítottunk, nem így kell viszonyulnia a bukaresti hatalomnak”, szögezte le az EMNT ügyvezetője, aki szerint a csütörtöki, kézdivásárhelyi tüntetésen jelen lesz Tőkés László is, illetve a nagyobb Székelyföldi városokból, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Székelyudvarhelyről, igény szerint autóbuszokat indítanak a kézdivásárhelyi utcai megmozdulásra.

patriota.info

Eredeti szöveg

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog