Bucsába látogatott Ursula von der Leyen! Gyorsan mondott is valamit: "Fontos volt, hogy Bucsában kezdjem a látogatásomat. Mert Bucsában az emberségünk lett összezúzva."

Kérdés csupán az: MIT LÁTOTT OTT: Az igazságot, vagy azt, amit mutattak neki?

 

Nagyon sok felszínes bizonyítékot "ástak elő” Kijev mellett, de még senki nem állt elő tényekkel. A szájra kapott és a nyugati világban szétkürtölt történeteket senki nem vizsgálta ki. Ezzel szemben a nyugati világ és szócsöve az ukránok és vezetőjük által hirdetett tényeket sulykoljak bele az emberekbe. A kérdés a józanul gondolkodóknak egyre több, de mintha ez nem érdekelne senkit, lényeg az hogy a propaganda háborúban ezt már fegyverként használják fel. Igyekeznek még a józanul gondolkodó politikusokat (ha még van ilyen) érzelmileg az Oroszok ellen hangolni. Nem kétséges, hogy borzasztó embertelen az a háború. Az ukrán nép issza meg a levét, valamint azok az orosz katonák akik ott elesnek.
Messze áll tőlem, hogy pozitíven ítéljem meg az orosz támadást, de észre kell venni, hogy annyi hazugság nem hangzott el az utóbbi időben, még a covid alatt sem mint most az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta. A sok félreinformáltság közül nehéz kihámozni a tényeket. A nyugati világ hatékonyan elzárja előlünk az igazságot, a józan ítéletet. Az emberek tudatát a média és közösségi oldalak segítségével valamint a politikai nyilatkozataikkal manipulálják.
Tény a háború viharában lehetetlen a teljes igazságot megismerni, aki pedig azt mondja, hogy tudja az gyanús, hogy félrevezet és hazudik.
Az ukrán színésznek könnyű megvezetni a világot, mikor az egész nyugati világnak megfelel a félrevezető propagandája. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a tények elzárásával mind két oldal igyekszik a saját igazságán kívülit kizárni.

Nyugat propagandája hatékonyabb az Egyesült Államok irányításával. Az orosz információt teljesen elzárja előlünk. A világnak ez a része „üvegbúra” alá került és kevés esélyt adnak, hogy onnan kikandikáljon. Kifinomult kommunikációs eszközökkel, a jól megfizetett propagandisták eltüntetik előlünk a most már nyugat ellenségének kikiáltott oroszok véleményeit. Azt azért el kell mondani, ha ismernénk mind a két narratívát akkor is ember legyen a talpán, aki kihámozza az igazságot, de józan ésszel mégis csak közelebb kerülnénk hozzá.
A tűzfegyverek mellett a propaganda háború is dúl, lehet pufogtatni a hamis állításokat és az ellenfelet hitelteleníteni.
Sajnos mi egy hírfolyosóba kerültünk ahonnan visszafelé út nincs és ránk erőltetik az ők igazságaikat. Az utca emberét megvezetik, félszből, vagy meggyőződésből a propagandával egy követ fúj, és jön a karrierista politikus és az utca hangjával együtt üvölt, hogy szép fiú maradjon, a karrierje ne törjön derékba. Kevés van közöttük, aki a saját véleményét elmondja.
Aki a burkon belüli narratívával szembe megy azt kiközösítik, földbe döngölik.
Ez történik jelenleg Magyarországgal.
Tóth László

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog