Atlasz, a titánok leszármazottja. Fellázadt az olümposzi istenek hatalma ellen, de a lázadást leverték. Zeusz büntette meg Atlaszt azzal, hogy az égboltot a vállán kell tartania

 

Az előző cikk itt olvasható: Összeesküvés-elméletekről, avagy futóbolondok mindig is voltak…

Manapság az igazi legény az, aki el tud igazodni az információ dömpingben. Lehet ma már az Isten se tud kiigazodni, hogy mi a hír és mi az álhír, mi az igazság és mi a manipulált igazság. Egyáltalán eljutnak az istenadta néphez  a tények, már csak azért is ha valaki veszi a fáradságot és értelme is van, hogy kibogozza az igazságot, kapjon esélyt rá. A tény ellenben az, ha valami nem politikailag korrekt akkor nem juthat a tömegek fülébe elhallgatják mindegy milyen oldalról jön jobbról vagy balról. 

 

Ilyen a klímaváltozás és szkeptikusainak elméletei és azt alátámasztó úgynevezett szakemberek  nyilatkozatai. Annyira összekuszálták ezt a témát, hogy ma már lehet csak kevesen tudják, hogy a klimaszkeptikusok, vagy a klímaváltozásban hívőké az összeesküvés elmélet. Hisz többen azt állítják, hogy a jelenség amit megélünk, a föld életében időnként megjelenő folyamat. 

Ha annak az elméletnek adunk igazat, hogy a széndioxid kibocsátást kell csökkenteni a klímaszélsőség ellen akkor az atomenergia és a napelem telepek számát növelni, vízerőműveket építeni. A politika ellenben a zöldeket követi, ami ellenzi ezt is azt is. 

Kinek van igaza? 

Héjjas István mérnök, főiskolai docens a Gaia-elmélet szerint a Földön a bioszféra hasonlóan működik, mint egy élőlény – írja a Klímaváltozás és megújuló energiák című most megjelent könyvében. 

A gondola oldalán megjelent véleménye szerint: 

“Régi igazság, hogy az emberek nagy részével el lehet hitetni akármekkora hazugságot, csak megállás nélkül türelmesen ismételgetni kell. A módszer tehát nem új, a globális agymosás technikai-technológiai háttere pedig rendkívül hatékony, hiszen az emberek manapság már főleg a TV-ből és az internetről tájékozódnak. Így azután aki uralja az elektronikus médiát, uralni képes az emberek gondolkodását. Nem elég azonban egy hazugságot folyton ismételgetni, arról is gondoskodni kell, hogy az ellenvélemények ne kaphassanak szélesebb nyilvánosságot. Ráadásul még azt is el kell hitetni az emberekkel, hogy a tudósok túlnyomó többsége támogatja a hivatalos zöld propagandát. Az utóbbi években több ilyen közvélemény-kutatás is történt. Ehhez kérdőíveket küldtek ki élvonalbeli tudósokhoz azzal a kérdéssel, hogy tényleg az ember okozza-e a klímaváltozást. A tudósok többsége azonban nem volt hajlandó válaszolni, a beérkezett „levélszavazatok” kiértékelése pedig hasonlóan történt, mint a legutóbbi amerikai elnökválasztásnál. Nem hiszem, hogy az emberiség belátható időn belül képes lehet hatékonyan védekezni a globális szintű agymosás ellen. A felébredéshez alighanem valamilyen kiábrándító hatású globális katasztrófa kell. Erre vannak is jelek. A szélkerekes és napelemes áramtermelés ésszerűtlen felpörgetésével a legfejlettebb országokban egyre gyakoribbak az áramszolgáltatási zavarok, és ha egyszer a villamosenergia-rendszer működésképtelenné válik, az elektronikus kommunikációra épülő agymosás technikai háttere is használhatatlanná válhat. És akkor az emberek majd kénytelenek lesznek egymással személyesen beszélgetni.

 – A globális hazugságipar mögött hatalmas pénztőke, és hatalmas gazdasági-politikai érdekek húzódnak. Bogár professzor szavaival élve mindezt a „nem létező háttérhatalom” működteti. Csakhogy itt is vannak törésvonalak. Minél nagyobb a háttér birodalom, annál több jelölt pályázik vezető szerepre. A nagy birodalmak belső hatalmi harcokban semmisültek meg. Gondoljunk csak Nagy Sándor birodalmára, amely a vezér halála után szinte éveken belül darabjaira hullott.Nem tudom, hogyan lehetne megszervezni valamiféle „világméretű igazmondó hálózatot”. Ehhez ugyanis a háborúhoz hasonlóan három dologra lenne szükség: úgymint pénz, pénz, és megint csak pénz. A könyvem sem tudott volna megjelenni szponzori támogatás nélkül. Volt olyan adományozni szándékozó nagyvállalat, amely azért lépett vissza, mert ha kiderülne, hogy olyan célt támogat, ami szembe megy a hivatalos klímahisztériával, abból hátrányai származhatnának. Egyik társszerkesztője vagyok egy „klímaszkeptikus” honlapnak. Egyszer egy zártkörű szakmai rendezvényen egy nemzetközi hírű tudós előadása után megkérdeztem, hogy az előadását feltehetném-e a honlapunkra. Azt mondta, nagyon sajnálja, de ehhez nem járulhat hozzá, mert ebből kellemetlensége lehet. Szóval itt tartunk. Ezt nevezik sajtószabadságnak, és véleménynyilvánítási szabadságnak. Pedig ez még Magyarország. Itt még ki lehet mondani sok mindent, ami Nyugat-Európában már tilos. Egy EU-képviselő hölgy például egyszer azt javasolta, hogy börtönbe kellene csukni a klímatagadókat.”

Héjjas István professzórral készített interju teljes szövege ITT olvasgató, gondola.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog