Legyünk újra együtt! (Fogadj a szívedbe egy települést akció )

A XXI. század meghozta annak lehetőségét, hogy egységünk helyreálljon, amit viszont gátol az, hogy a sok évtizedes elzártság és hiányos közoktatás miatt nagyon keveset tudunk egymásról. Pedig az ismeret a szeretet alapja.

 

Szoktuk mondani, hogy a száz év magány, azaz Magyarország elszigeteltsége, véget ért. Ez a kormányzati munka szempontjából örvendetes fejlemény a polgárok szintjén sajnos még nem érződik. Fel kell számolnunk a határokon kívülre került magyarok magára maradottságát, azaz élővé kell tenni a magyar-magyar kapcsolatokat. Sok jó kezdeményezés mutat ebbe az irányba, ezekhez szeretnénk most csatlakozni. A Fogadj a szívedbe egy települést akció célja, hogy megismerjük a Kárpát-medence gazdagságát: feltárva tájai szépségét, meglátva épített öröksége nagyszerűségét, művészeti kincseit, és megszeretve a benne lévő embereket, nemzettársainkat és az itt élő nem magyar-ajkú földijeinket is.
Arra biztatunk tehát, hogy válassz magadnak egy települést, ami különösen is kedves a számodra, ezt a döntésedet jelezzed, és indokold meg a fogadjszivedbe.chartaxxi.eu honlapon. Igyekezzél minél többet megtudni a múltjáról és a jelenéről. Az internet erre sok lehetőséget kínál, honlapunkon is adtunk ezekről egy tájékozódást könnyítő áttekintést. Alkalomadtán egészítsd ki az így megszerzett tudást a saját tapasztalatoddal, amit a honlap révén másokkal is megoszthatsz. A honlap jelenleg magyar nyelvű, távaltosan azonban szeretnénk a régió minden nyelvén működni.
Járványos időket élünk, kicsit több a szabadidőnk, mint máskor. A helyzet kínálva-kínálja magát a vírus-mentes virtuális utazásokra, és ismereteink gyarapítására. Ezt javasolja a Fogadj a szívedbe egy települést akció.

 

Surján László

 

A teljes szöveget itt olvashatja: Legyünk újra együtt!

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog