Loading

 

Elnézést a kellemetlenségért, a webhely karbantartás miatt

nem frissül.Kérjük térjen vissza később.

Fotó: Iochom István

Az 1884-ben Szentkereszty Stefánia bárónő alapította Rudolf kórház, „Sebészeti és nőgyógyászati pavilon”, ma sebészet épületét felújítják. A finanszírozási szerződést 2018. március 28-án írta alá Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója. Jelen voltak még  dr. Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház volt, és Canea-Kocsis András, az egészségügyi intézmény jelenlegi menedzsere.

 

Kézdivásárhely önkormányzata a tavaly sikeresen pályázott a Regionális Operatív Programban a városi kórház sebészet épületének felújítására. A megpályázott összeg 2.899.000 lej, ebből 81.750 lej az önrész, amit a városnak kell kifizetnie. Ebből a pénzből futja a padló és tetőzet szigetelése, megfelelő szellőzőrendszer elkészítése, salétromos falak megszüntetése. A projekt magába foglalja a villanyhálózat modernizálását, napelemes rendszer felszerelését is „ezáltal a fenntartási költségek számottevően csökkennek majd”- hangsúlyozta Bokor Tibor polgármester a szerződés aláírásakor.


Simion Crețu és Bokor Tibor. Fotó: Tóth László


Crețu kifejtette, a finanszírozás az Európa 2020 stratégia része, a tagállamok vállalták a 20%-kal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátását és 20 százalékos megújulóenergia előállítást.

Szék-helyek