Loading

Kitiltották az Egyesült Királyságból Lauren Southernt. A kanadai jobboldali aktivistát a migránsoktól hemzsegő Calais-ban vették őrizetbe, amíg ki nem tiltották a szigetországból. Közel sem a véletlen műve, hogy az incidens közvetlenül azután történt, hogy két másik jobboldali szónokot, Martin Sellert és Britanny Pettibone-t is kitoloncolták az országból, mert előadást akartak tartani a Hyde Parkban, amelyet a hatóságok már előre rasszistának és feszültségkeltőnek ítéltek. Időközben az is kiderült, Lauren Southern korábban Lutonban egy olyan szociális kísérletet végzett, melynek keretein belül Allahot melegnek és leszbikusnak nevezte, és figyelte az emberek reakcióit. Állítólag ez verte ki a biztosítékot a hatóságoknál.


Lauren Southern kanadai aktivista éppen busszal utazott volna Nagy Britanniába vasárnap éjjel, amikor a határőrök félreállították, elvették az útlevelét és kihallgatták. Az esetről a Breitbart londoni riportere, Chris Tomlinson is beszámolt a közösségi médiában. Miután Southernt kiengedték a fogdából, rögtön közzétette Twitteren a hírt, mely szerint hivatalosan is kitiltották Nagy-Britanniából rasszizmus vádjával.


Fotó: Twitter

A kitiltás egyik okát nem nehéz megfejteni: az újságíró nemrég tért vissza Dél-Afrikából, ahol a fehér farmerek elleni brutális támadásokról készített dokumentumfilmet, ami úgy tűnik, már alapból kimeríti a rasszizmus fogalmát. Időközben az is kiderült, hogy az aktivista korábban egy rendhagyó társadalmi kísérlettel próbálkozott Lutonban: Allahot a nyílt utcán melegnek, leszbikusnak és transzneműnek nevezte, ezzel pedig arra volt kíváncsi, hogyan reagálnak az emberek, ha nem a keresztények Istenét illetik ilyen jelzőkkel.

Forrás: pestisracok.hu