erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

 Nem tudnának, de egyébként sem akarnak beilleszkedni az Európába érkező migránsok. A most működő társadalmi rendek egyikét sem fogadják el – ehelyett csak a hozzájuk hasonlók társaságát keresik, és párhuzamos társadalmat kezdenek építeni.

Bővebben: Nem akarnak beilleszkedni, ehelyett saját társadalmat építenekA török politikus az ENSZ védnöksége alatt első alkalommal megrendezett Humanitárius Világ-csúcstalálkozó (World Humanitarian Summit) záró sajtótájékoztatóján beszélt erről, amelyet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral közösen tartott.

Bővebben: Erdogan tovább zsarol. Vízummentesség nélkül egy lépést semTovábbra is ezrek vannak úton Európába. Belgrádból már mentesítő buszok indulnak Szabadkára, a migránsok ugyanis menetrend szerinti járatokkal érkeznek a magyar-szerb határhoz. Naponta akár több százan. A Balkánon közben új útvonal körvonalazódik: Albánián és Koszovón keresztül is százával érkeznek az emberek.

Bővebben: Mentesítő buszokkal hozzák a migránsokat Szabadkára, új balkáni útvonalakAz európai közös rendőrség, az Europol fedett ügynököket küldött a Törökországhoz közel fekvő görög szigetekre, hogy már ott próbálják meg kiszűrni az Iszlám Állam nevű terrorszervezet embereit, és leleplezzék a bűnöző hálózatokat.

Bővebben: Titkos ügynököket küldtek a görög szigetekreNem működik az Európai Unió menekültügyi szabályozása - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Bővebben: Nem működik az unió menekültügyi szabályozásaA görögök attól tartanak, hiába viszik el a bevándorlókat, az utánpótlás nem szűnik, így nem lesz kevesebb migráns az országban. Az ígért rendőri erősítés sem érkezett meg a térségbe, és a bevándorlók sem akarnak Törökországba menni, ahol pedig óriási a káosz.

Bővebben: Ma indul a visszatoloncolásAz Európai Unió és Törökország között létrejött migrációs egyezmény végzetes hibáira mutat rá, ahogy tömegesen és jogszerűtlenül kényszerítik vissza Törökországból a véres polgárháború által romba döntött Szíriába a menekülteket - írta pénteken kiadott közleményében az Amnesty International (AI) nevű jogvédő csoport.

Bővebben: A szíriai menekültek tömeges, jogszerűtlen visszaküldése az EU-török megegyezés hibáira mutat ráEddig egymilliónál is többen jutottak be Európába, és ez továbbra is problémát okozhat a terrorista hálózatok megjelenése. A megállapodás egyben  sok a kérdés vet fel.

Bővebben: Illegális bevándorlás - Kérdések és válaszokHosszas tárgyalások után sikerült megállapodni az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezményről az uniós és török vezetők tegnapi brüsszeli csúcstalálkozóján. A magyar diplomácia elérte céljait – értékelte a megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök. Románia 72 határőrrel, 10 gépjárművel, egy hajóval és egy helikopterrel vesz részt a görögországi munkákban.

Bővebben: Megállapodtak a migrációs egyezményrőlNógrádi György a migránshelyzetről, a német tartományi választásokról és az osztrák kancellárról beszélt az M1-en. Véleménye szerint most üt vissza a görögök elvtelen migránspolitikája, újabb kerítések kellenek Ausztriában is és a menekültek pedig fordítva ülnek a lovon.

Bővebben: A menekültek fordítva ülnek a lovon

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog