erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Az amerikai nagykövetség is támogatja a kisebbség ellenes oktatási törvényt

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége Twitteren tudatta a világgal, hogy teljes mértékben meg van elégedve az új ukrán oktatási törvénnyel, ami megfosztja az anyanyelvi oktatás lehetőségétől az Ukrajnában élő kisebbségeket.

 

Az Amerikai Egyesült Államok kijevi nagykövetsége Twitter-üzenetben gratulált az ukrán törvényhozóknak az oktatási rendszert szabályozó új törvény elfogadásához – derült ki az ukrán UNIAN hírügynökség beszámolójából.

Bár az amerikai nagykövetség reagált az oktatási törvény módosítására, annak tartalmát semmilyen kritikával nem illette.

 Az új szabályozás szerint Ukrajnában 2020 után a közép- és felsőfokú oktatás csak ukrán nyelven történne, a kisebbségeket megfosztják az anyanyelvű oktatásban részesülés lehetőségétől.

Petro Porosenko ukrán elnök szerint az új törvény “kulcs Ukrajna jövőjéhez”. Az amerikai követség reakciójában szintén az áll, hogy gratulálnak Ukrajnának az oktatási reform előrehaladtához, valamint, hogy “a fiatalok taníttatása olyan befektetés, ami kulcs a jövőhöz”.

hidfo.ru nyomán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog