erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Irán és Észak-Korea a térségek megoldatlan gondjai az amerikaiak szerint

Rex TillersonRex Tillerson Amerikai külügyminiszter nyilatkozott szerdán, hogy az Egyesült Államok Észak-Korea újra a terrorizmust támogató államok közé sorolná – írja a Reuters.

 

„Megvizsgáljuk Észak-Korea minden jogszabályát, a terrorizmus állami támogatása szempontjából és azokat az eszközöket mellyel nyomást tudunk gyakorolni a phenjani rendszer, hogy folytassa az együttműködést velünk,” mondta Tillerson. „Mi értékeljük az összes lehetőséget,” tette hozzá.

Washington diplomata azt is elmondta, hogy „Irán az esetleges ellenőrizetlenül járhat ugyanazon az úton, mint Észak-Korea, és követői is lehetnek a világban. „Egy átfogó megoldás Iránnal szembe szükségessé teszi minden fenyegetés felmérését és az is világos, hogy sok” folytatta Tillerson.

Szerda, Teherán volt Jim Mattis az amerikai védelmi miniszter kritikájának célkeresztjében. Szaúd-Arábiában, kijelentette,hogy Irán minden megoldatlan helyzetben jelen van Közel-Keleten. Különben az amerikai elnök Donald Trump már felkérte az Iránnal szembeni politika felülvizsgálatát, belértve a szankciókat is.

Agerpress

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog