erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Tilthatják az ateisták a vallási szimbólumok viselését

Az Európai Unió Bírósága (ECJ) úgy döntött, hogy a munkáltatók megtilthatják az alkalmazottaknak a vallási szimbólumok viselését.

 

Az ECJ ítélete szerint a munkáltatók dönthetnek úgy, hogy megtiltják az alkalmazottak számára a látható vallási szimbólumok viselését. A bíróság két, Belgiumban ill. Franciaországban alkalmazott nő esetében döntött így, akiket azt követően menesztettek állásukból, hogy munkáltatójuk kérésére nem voltak hajlandók levenni fejkendőjüket.

Az első esetben a G4S Secure Solutions volt alkalmazottjának panaszát vizsgálták, akit amiatt menesztettek, mert annak ellenére is fejkendőt viselt, hogy a vállalat tiltja a vallási és politikai szimbólumok látható viselését. A második esetben egy francia alkalmazott nem volt hajlandó levenni a fejkendőt, miután az ügyfelek panaszkodtak, később emiatt veszítette el állását.

A bíróság döntése szerint a politikai, filozófiai és vallási szimbólumok viselésének tiltása nem számít diszkriminációnak.

Mivel a bíróság döntése általánosságban véve a vallási jelképekre vonatkozik, az európai hatóság döntésével az ateista munkáltatók mellett állt ki a vallásos alkalmazottakkal szemben.

Az ECJ ítélete így lehetővé teszi, hogy az ateista munkáltatók betiltsák a kereszt viselését is, a muszlim alkalmazottaktól pedig megköveteljenek olyan ruhaviseletet, amit nem csak az iszlám követői, de évtizedekkel ezelőtt még a keresztények többsége is erkölcstelennek tartott.

 

hidfo.ru

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog