erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Törökország a NATO-tól független rakétavédelmi rendszert épít

A török védelmi miniszter ma nyíltan kijelentette; Ankara azt tervezi, hogy Sz-400-as rakétakomplexumokat vásárol Oroszországtól, de ezeket már nem fogják integrálni a NATO rakétavédelmi rendszerébe.

 

Fikri Işık török védelmi miniszter szerdán közölte, hogy az orosz és a török kormány előrehaladást ért el az Sz-400 rakétakomplexumok leszállításával kapcsolatos tárgyalásokban, de egyelőre nem kötötték meg a végleges egyezményt. Csütörtöki nyilatkozatában azonban a védelmi miniszter már azt mondta, hogy ezeket a rakétakomplexumokat nem fogják integrálni a NATO rendszereibe.

A múlt héten az orosz Sz-400-as Triumph típusú légvédelmi rakétarendszer török beszerzéséről tárgyalt Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök. A csúcstechnikának számító rakétavédelmi rendszerét Oroszország, eddig csak a legfontosabb stratégiai szövetségeseinek értékesítette. Csak Kína és India vehetett eddig (Irán pedig tárgyal róla) az SZ 400-as rendszerből, amelyhez a katonadiplomácia eddigi gyakorlata alapján Törökország csak akkor juthatna, ha nem lenne NATO-tag. Az amerikai Patriot rendszer megvételéhez hiába jó a törökök a NATO-tagsága, mert azt viszont az USA nem akarja eladni.

 

hidfo.ru

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog