erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

 Az európai menekültkrízist övező vita közepette a zöldek európai paralamenti frakciójának elnöknője, Ska Keller a menekültek nagyobb csoportjainak Kelet-Európai áttelepítését szorgalmazná. A politikus úgy érvelt, az intézkedés elősegítené a bevándorlók integrációját.

Bővebben: Kelet-Európába telepítenék a szíreketStephan Ackermann, a németországi Trier katolikus püspöke bejelentette, hogy egyházmegyéje bezárja összes plébániájának 96%-át.

Bővebben: Szinte az összes plébániáját bezárja egy német püspökségAz olasz hatóságok elsőként üdvözölték vasárnap azt a vatikáni bejelentést, miszerint az egyház egy tervezeten dolgozik a korrupciót elkövetők, valamint a szervezett bűnözés tagjainak kiközösítésére.

Bővebben: Az ortodox egyház is megszívlelhetnéA brit EU- és bevándorlás-ellenes UKIP párt vezetéséért egy iszlám-kritikus leszbikus nő és egy melegházasságot ellenző meleg férfi vetélkednek. A hasonló nézeteket képviselő német AfD pártjának listavezetője is egy leszbikus nő.

Bővebben: Egy leszbikus nő és egy meleg férfi vetélkednek a UKIP vezetéséértAz olasz belügyminisztérium nem menti fel Rómát a migránsok befogadása alól és további migránskvótát akar elhelyezni a fővárosban annak ellenére, hogy Virginia Raggi római főpolgármester moratóriumot kért a fővárosra nehezedő migrációs teher miatt –  jelentette az olasz sajtó szerdán.

Bővebben: Nincs kifogás: Rómának is be kell fogadnia a migránsokatMindössze 24 éves az Európai Parlament épülete, most mégis le akarják bontani, hogy félmilliárd euróért új épületet húzhassanak fel.

A parlament igazgatása – Klaus Welle főtitkárral az élén – pedzegeti az EP épületének teljes újjáépítését, ami már csak azért is érdekes, mert a parlamentnek így is két központja van: Strasbourgban és Brüsszelben.

Bővebben: Még egy kis EU-s pénzt pazarolnának BrüsszelbenAttól tart a helyi katolikus püspök, hogy a spanyol baloldal törekvései mentén az andalúziai kormány tényleg megpróbálja államosítani a córdobai katedrálist, amelyre az UNESCO Córdobai Nagymecsetként hivatkozik. A püspök a Wall Street Journal tudósítása szerint pár napja beszélt minderről Washingtonban.

Bővebben: A spanyol baloldal a muszlimok miatt államosítani szeretné a córdobai katedrálist
Az Európai Unió történetében is páratlan eseményről számol be a Manila Times, a Fülöp-szigetek vezető lapja:  Rodrigo Duterte elnök külügyminisztere közölte a Manilában, az ország fővárosában tartózkodó uniós küldöttséggel, hogy a Fülöp-szigetek a jövőben nem fog elfogadni semmiféle támogatást az EU-tól.

Bővebben: Duterte ismét világszám: kirúgták Manilából a beavatkozásért komoly pénzt kínáló EU-delegációtA török fegyveres erők veterántanácsának volt vezetője szerint Törökország alig fogja megérezni a németek kivonulását az Incirlik bázisról, és következő lépésként az egész létesítmény bezárására is sor kerülhet.

Bővebben: Nem csak a németek, az egész NATO-misszió elhagyhatja TörökországotBerlinben úgy gondolják, hogy alkalmazkodni kell az új helyzethez, ezért afrikai utcaneveket adnak a régi és uncsi német nevek helyett – írja a Berliner Kurier.

Bővebben: Már afrikai utcaneveket adnak Németországban

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog