erdelyikonyv.eu

Tisztelt olvasónk felhívjuk kedves figyelmét: technikai okok miatt a következő frissítés május 1-én lesz. Köszönjük megértését.

 Fotó: MTI FotóbankSajtóinformációk szerint mintegy 19 ezer embert tartanak nyilván a terrorizmushoz köthetően Belgiumban, a nyilvántartottak száma hét év alatt több mint 900 százalékkal emelkedett.

Bővebben: Közel 20 ezer terrorista él BelgiumbanA német független, minden esetben tárgyilagosságra törekvő gazdasági-politikai hírportál cikkéből kiderül, nem eszik olyan forrón a Törökország-NATO-demokrácia/diktatúra kását, mint ahogyan azt mások oly gyakran láttatják. Már csak azért sem mert egyik legnagyobb NATO hadserege Törökországnak van.

Bővebben: A NATO-nak semmi problémája az új török alkotmánnyalTheresa May brit konzervatív kormányfő nem szereti a túl sok kockázatot. Hideg, számító és szürke cégvezérként érkezett a politikába, aki érzelmek nélkül viszi végig akaratát a rendszeren. Olyannyira szürke, hogy a David Cameron visszavonulása utáni, intrikákkal tűzdelt kormányfőkeresés idején – látványosan kívül maradva a csörtékre összpontosuló reflektorfényből – kifejezetten jellegtelen ruhában jelentette be programját. Viszont már akkor is feltűnt egyedi, leginkább nemet jelző fejmozdulata, amellyel a mondatainak végére kerülő pontot jelezte.

Bővebben: May biztosra megyRex TillersonRex Tillerson Amerikai külügyminiszter nyilatkozott szerdán, hogy az Egyesült Államok Észak-Korea újra a terrorizmust támogató államok közé sorolná – írja a Reuters.

Bővebben: Irán és Észak-Korea a térségek megoldatlan gondjai az amerikaiak szerintPEOPLE’S DAILY

Van Ji kínai külügyminiszter ma bejelentette, hogy az Egy Öv Egy Út (Új Selyemút) projekt nemzetközi együttműködési fórumát május 14-én és 15-én tartják Pekingben, 28 állam- és kormányfő részvételével.

Bővebben: Most jelentették be: Selyemút fórum májusban Pekingben: ott lesz Putyin isAz orosz állami televízió szerint Donald Trump veszélyesebb, mint Kim Dzsong-Un, de a nézőket rögtön meg is nyugtatták: ha esetleg atomtámadás érné Észak-Koreát, akkor a nukleáris törmelék nem Oroszország felé szállna.
Bár a hivatalos orosz kommunikáció mindössze arra figyelmeztette Donald Trumpot, hogy a Szíriában végrehajtott légicsapás után tartózkodnia kellene egy újabb hasonló lépéstől, az állami média ennél direktebben fogalmazott.

Bővebben: Az orosz állami média Trump atomcsapására készül Észak-KoreábanJúnius 8-ra előrehozott választásokat tervez a brit miniszterelnök, és ha szerdán erre a parlament kétharmada is áldását adja, akkor ez is fog történni. Theresa May bejelentését teljesen váratlan, de ravasz húzásnak tartják a londoniak. Viszont arról megoszlanak a vélemények, hogy ez segít az Egyesült Királyságnak vagy sem.

Bővebben: Theresa May oda vág a baloldalnak. Előrehozott választások a briteknél (videó)Párizsi utca

Több mint ötvenezer rendőr kell biztosítsa az elnökválasztások lebonyolítását Franciaországban, mert nem zárható ki egy újabb terrortámadás lehetősége – mondta Matthias Fekl belügyminiszter a Le Journal du Dimanche hetilapnak nyilatkozva.

Bővebben: Fejlett Nyugat: már a hadsereg bevonása kell egy választás lebonyolításáhozAz előző három évben több hamis magyar útlevelet találtak ukrán politikusoknál és vezetőknél. A másolatok annyira hitelesnek tűntek, hogy az ukrán hatóságokat is megtévesztették, többször utaztak velük külföldre – tudta meg a Napi.hu. A portál emlékeztetett arra, hogy Roman Naszirovot, az ukrajnai adóhatóság vezetőjét a múlt hónapban gyanúsította meg az ukrán korrupcióellenes iroda (NABU), majd nem sokkal később őrizetbe is vették.

Bővebben: Népszerű a hamis magyar útlevél az ukrán elit köreibenHúsz éven belül több gyerek fog muszlim családba születni a világon, mint kereszténybe, és ez a történelmi esemény annak ellenére fog bekövetkezni, hogy a kereszténység a világ legnagyobb vallása. Az amerikai Pew Kutatóintézet szerint a fordulópont 2035-ben következik el, ebben az évben 224 millió keresztény és 225 millió muszlim gyerek fog napvilágot látni.

Bővebben: Hódít az iszlám vallás, verseny a világelsőségért

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog