erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Tőkés: Erdély-zászlója nem elválasztja az erdélyi népeket, hanem a transzszilván önazonosság jegyében képviseli

Kitűzte Erdély történelmi zászlaját Tőkés László nagyváradi irodájának erkélyéreKitűzte Erdély történelmi zászlaját csütörtökön nagyváradi irodájának erkélyére Tőkés László EP-képviselő, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.
    A politikus sajtóirodája által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint Tőkés László  2017. április 20-án, a déli harangszó felhangzásakor kitűzte nagyváradi képviselői irodájának erkélyére az Erdély-zászlót, a már ott lévő magyar és román forradalmi zászlók, az uniós, a székely és a partiumi lobogók mellé.

 

Tőkés  az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak elnöke, kifejtette:  A ma helyére került Erdély-zászló – európai minta szerint – a sokféleséget hivatott hirdetni az egységben és az egységet a sokféleségben. Ugyanakkor a regionális identitás erős kifejezője, akárcsak a székely és a partiumi zászló. A különféle identitások ellen manapság összehangolt támadás zajlik kontinentális szinten, a migrációs nyomás ennek a fegyverneme. Az Európára zúduló, fenyegető tömegek a nemzeteket és nemzetállamokat, a történelmi régiókat, a hagyományos, közös gyökerű kultúránkat veszélyeztetik – hívta fel a figyelmet erdélyi képviselőnk. - tette hozzá Tőkés László. 

 Aláhúzta, az Erdély-zászló nem elválasztja az erdélyi népeket, hanem a transzszilván önazonosság jegyében képviseli őket. Megállapította: összehangolt támadás zajlik a különféle identitások ellen, és a migrációs nyomás ennek a fegyverneme.  A továbbiakban szó esett a román hatóságok által indított „zászlóháborúról”, a lobogók kitűzésének indítékairól és üzeneteiről, a romániai államreform szükségességéről – a decentralizációtól a regionalizáción át a föderalizációig, különös tekintettel az autonómiaprogramokra.  

Sz-h

A megfogalmazott nyilatkozat itt olvasható

Új réteg...

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog