erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Megújította Együttműködési megállapodását az Anyanyelvápolók magyarországi és erdélyi Szövetsége

Március 18-án, szombaton, a két Szövetség elnöke, Juhász Judit és Péntek János, aláírásával megújította a korábbi, 2001. évi, sok tekintetben meghaladott Együttműködési megállapodást.

Az aláírásra az Aranka nyelv- és beszédművelő verseny színhelyén, az Apáczai Gimnáziumban került sor. Az eseményen a két Szövetség elnökségéből is többen jelen voltak. Az együttműködés indoklása alapvetően nem változott: „Abból a felismerésből kiindulva, hogy az anyanyelvvel és a nyelvhasználattal kapcsolatos gondok és tennivalók nem azonosak ugyan, de közösek az anyaországban és a külső régiókban, az anyanyelvi mozgalom két fő intézményének e Megállapodásban hivatalosan is szentesített együttműködése a mozgalom nemzeti keretben megvalósuló összefogását szolgálja.”  A Megállapodás a kölcsönös tájékoztatást, a kiadványcserét, valamint szakmai rendezvények, képzések közös szervezését tartalmazza.

Juhász Judit korábban az MTI-nek adott interjúban így fogalmazott: "szövetségünk célja, hogy támogassa az erdélyiek mindennapi küzdelmét az anyanyelv megtartásáért, a szabad nyelvhasználatért, az asszimiláció okozta sorvadás ellenében. Az együttműködés eredménye az is, hogy az erdélyi anyanyelvi versenyek legjobbjai ma már nem külön kategóriában mérettetik meg magukat a Kazinczy Ferencről elnevezett szép magyar beszéd verseny döntőjében, hanem együtt a magyarországi diákokkal - fűzte hozzá".

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog