Tőke Ervin, a Néppárt csíkszéki elnöke, csíkszeredai önkormányzati képviselő panaszt nyújtott be az Emberi Jogok Európai Bíróságára a marosvásárhelyi táblabíróság 176/2016-os döntése ellen, melyben Csíkszereda polgármesterét arra kötelezték, hogy a városháza gyűlésterméből Székelyföld és Csíkszereda város zászlaját eltávolítsa. Panasza összeállításában a Jogaink egyesület segített az EMNP csíkszéki elnökének.

Bővebben: Strasbourgba jutott a székely zászló üldözésének ügyeA marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium működtetésében érintett intézmények és a szülők egy csoportjának a keddi egyeztetésén körvonalazódott a megoldás a tanintézet rövid távú működtetésére.

Bővebben: Marosvásárhelyi iskolaügy - Körvonalazódott a megoldás a tanintézet rövid távú működtetéséreMától kiemelkedő nemzeti értékként tartják számon Kós Károly életművét, az aradi Szabadság-szobrot, Torockó épített örökségét, illetve a nagybányai művésztelepet és festőiskolát.

Bővebben: Kiemelkedő nemzeti érték lett Kós Károly életműve, az aradi Szabadság-szobor, Torockó épített öröksége, a nagybányai művésztelep és főiskolaA mezőgazdasági termékek és élelmiszerek behozatala Romániába tavaly 6,51 milliárd euróra nőtt, ami csaknem 12 százalékos gyorsulást jelent az előző évhez mérten, és történelmi csúcsnak számít - közölte a  mezőgazdasági minisztérium.

Bővebben: A külföldiek zsebét tömjük, akkor is mikor eszünkPártszakadás fenyegeti a szociálliberális román kormánykoalíció kisebbik pártját, a liberális ALDE-t, a Grindeanu-kormány parlamenti támogatása azonban egyelőre nem került veszélybe.

Bővebben: Bukarest: recseg-ropog a koalícióA Nemzeti Erő Párt és az Egységes Románia Párt (PRU) a szombati gyűlést követően úgy döntött, hogy egy nacionalista pólusban egyesül, a következő időszakban kidolgozzuk a politikai platformot és a kongresszus időpontját is leszögezzük, jelentette be Laurențiu Rebega európai parlamenti képviselő Marosvásárhelyen.

Bővebben: Összefognak Romániában a nacionalistákMárcius 18-án, szombaton, a két Szövetség elnöke, Juhász Judit és Péntek János, aláírásával megújította a korábbi, 2001. évi, sok tekintetben meghaladott Együttműködési megállapodást.

Bővebben: Megújította Együttműködési megállapodását az Anyanyelvápolók magyarországi és erdélyi SzövetségeMaros, Hargita és Kovászna megye tanácsainak elnökei is részt vettek március 18-án, szombaton a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébániatemplomban a katolikus iskoláért meghirdetett közös imán.

Bővebben: Székelyföldi összefogás a katolikus iskoláértA Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kolozs megyei szervezeteinek vezetői közös panasszal fordultak a román belügyminiszterhez az Erdély-zászló elleni szerdai csendőrségi fellépés miatt.

Bővebben: Az RMDSZ és az EMNP közös panasszal fordult a belügyminiszterhez az Erdély-zászló ügyébenBírálta a Krónika című erdélyi magyar napilap és a székelyföldi Háromszék napilap is csütörtöki vezércikkében a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) amiatt, hogy az erdélyi magyarok nemzeti ünnepen közzétett 12 pontos követeléslistáján nem szerepelt az autonómia.

Bővebben: Bírálják az erdélyi magyar lapok az RMDSZ-t, amiért kihagyta az autonómiát az erdélyi magyarság követeléslistájából

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog