További információért kattintson a képre.

 

erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Az RMDSZ hozza vissza a hírhedt 13-as rendeletet?

A szövetség enyhítené a büntető törvénykönyv korrupcióra vonatkozó szigorát.
Enyhítené a hivatali visszaélés büntetését és legalább 100 ezer lejes károkozáshoz kötné bűncselekménnyé minősülését az RMDSZ javaslata, amelyet szerdán nyújtottak be abban a bizottságban, amely igazságügyi törvényeket igyekszik összhangba hozni az alkotmánybíróság korábbi döntéseivel.

A lelátókon megnyilvánuló magyarellenesség visszaszorítását kérték a Román Labdarúgó Szövetségtől

A lelátókon megnyilvánuló magyarellenesség visszaszorítására javasoltak megoldásokat az erdélyi Mikó Imre Jogvédő Szolgálat képviselői a Román Labdarúgó Szövetségnek (FRF) egy találkozón, amelyről szerdai közleményében számolt be a szolgálat.

RMDSZ - Nem akarnak magyar ünnepet (Szenátus)


Cseke Attila, fotó: Mediafax

Visszaküldte a szakbizottsághoz a román szenátus tegnap a törvénytervezetet, amely ünneppé és munkaszüneti nappá nyilvánítaná március 15-ét a romániai magyarok számára. A plenáris vita és a végszavazás elnapolását a tervezetet előterjesztő RMDSZ frakcióvezetője, Cseke Attila javasolta, kérését pedig a szociálliberális kormánytöbbség megszavazta. Az RMDSZ azért kérte a szenátusi vita halasztását, mert a jelenlegi magyarellenes hangulatban nem látja esélyét a jogszabály elfogadásának.

Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigényéről tárgyaltak egy kolozsvári konferencia résztvevői

Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigénye volt a témája az igényt először kinyilvánító Kolozsvári Nyilatkozat 25. évfordulója alkalmából tartott pénteki kolozsvári konferenciának.

Marosvásárhelyen Kálvin és Károli szobrot avattak


Fotó: transindrex.ro

A reformáció 500. évfordulója alkalmából szombaton Marosvásárhelyen  felavatták Kálvin János és Károli Gáspár reformátorok mellszobrát. Kálvin János szobrát Péterfi László készítette, Károli Gáspárét pedig Deák Árpád. Mindkét alkotás a vártemplom főbejáratánál állították fel. 

Állitolag nincs kormány válság, a miniszterek mégis repülnek, Tariceanu szidja a DNA-t


(Aktual24)

Benyújtotta lemondását Sevil Shhaideh regionális fejlesztési, Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter, illetve Răzvan Cuc szállításügyi tárcavezető - közölte Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának csütörtöki, éjszakába nyúlt ülését követően. Tariceanu belekötött a DNA-ba

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog