erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10. 11

 Határok nélkül

2017. október 11. – Kossuth Rádió

 Újabb és újabb akadályok gördülnek a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyének megoldása elé.

Bár elvileg legmagasabb szintű, Orbán Viktor miniszterelnök és Livju Drágneá, a nagyobbik román kormánypárt első embere közti egyezség szavatolja, úgy tűnik újabb és újabb akadályok gördülnek a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyének megoldása elé. Az iskolaépület visszaállamosítására tett hatósági lépések kapcsán a megoldás lehetőségeit latolgatja Holló Lászlóval, a Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatójával a Határok nélkül riportere.

 

Az idei tanév második hónapjában elkészülnek az összesítések arról, hogy hány magyar gyermek iratkozott be magyar iskolába a Felvidéken

Az idei tanév második hónapjában elkészülnek az összesítések arról, hogy hány magyar gyermek iratkozott be - a magyar kormány és a Rákóczi Szövetség támogató kampányának köszönhetően - magyar iskolába a Felvidéken. Az adatokról Jókai Tibortól, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökétől érdeklődött a Határok nélkül pozsonyi tudósítója.

 

A délvidéki Hajdújáráson zárult a Magyarok Kenyere program idei rendezvénysorozata

A délvidéki Hajdújáráson zárult a Magyarok Kenyere program idei rendezvénysorozata. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara lisztadományának egy részét a Lurkó házak kapták, ahol szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak. Az átadáson jelen volt Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai ismét Székelyföldön járnak gyógyító-körúton

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai ismét Székelyföldön járnak gyógyító-körúton. Egy-egy ilyen út alkalmával a szervezet komoly gyógyászati segédeszközkkel is ellátja a székelyföldi intézményeket. A Határok nélkül tudósítójának összeállítása a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban készült.

 

Nagybecskereken tartották meg a hétvégén a történelmi Békés-Bánáti Református egyházmegyék utódegyházmegyéinek V. találkozóját

Nagybecskereken tartották meg a hétvégén a történelmi Békés-Bánáti Református egyházmegyék utódegyházmegyéinek V. találkozóját, amelyet a reformáció 500. évfordulója jegyében szerveztek. A találkozónak mintegy hétszáz részvevője volt, közöttük az egyházmegyék elöljárói és az aradi, békési, csongrádi, temesvári és nagybecskereki református egyházmegyékből a gyülekezetek tagjai. A Határok nélkül riporterének összeállításában először Kiss Nándor bánáti esperes, nagybecskereki református lelkész szólal meg.

 

Elkészült a Szent László utat bemutató honlap, a lovagkiraly.org

Elkészült a Szent László utat bemutató honlap, a lovagkiraly.org. 44 erdélyi és magyarországi településre hívják a lovagkirály nyomába eredőket! Van útvonaltervező opció is! A részletekről Hegedüs Csillát, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnökét kérdezte a Határok nélkül munkatársa.

 

A Szent László-év programsorozatának részeként Szent László Emléknapot szerveznek Bécsben ausztriai magyar szervezetek

A Szent László-év programsorozatának részeként Szent László Emléknapot szerveznek Bécsben ausztriai magyar szervezetek, amely holnap este ünnepi szentmisével kezdődik a Collegium Pazmaneum kápolnájában, majd emléküléssel folytatódik, amelyen részt vesz Gaal Gergely parlamenti képviselő és Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár is.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog