Nyulász Péter: Helka, a Balaton tündére című regénye nyomán készült, kalandos mesejáték-sorozatot mutat be júniusban a Kossuth rádió Családi sávja. A sok szálból szőtt mese főhőse egy bátor kislány.

 

A mesejáték története és dinamikus zenéi egyaránt szórakoztatják a kicsiket és a nagyobbakat. Megejtő humora ellenére, komoly, emberpróbáló mondanivalót is hordoz. Kamor varázsló szavai szerint

Légy határozott! Aki fél, az bizonytalan, aki bizonytalan, az gyenge, és aki gyenge, az a földre kerül!”

A sejtelmesség, a feszültség jelen van a történet elejétől a végéig és nem engedi lankadni a hallgatóság figyelmét. Ismert helyszíneken indulunk el és sosem látott fantáziavilágba csöppenünk. Megismerkedünk Tramini és Furmint manókkal, Helka hercegkisasszonnyal, Csiperkével, és nem utolsósorban Kamor varázslóval, akinek a házába bevezetik a patakot. Részesei lehetünk a fagyöngy-szüretnek és megtudjuk mi fán terem a hercegnői felvonulás. Hogy ki és mi úton-módon lesz a Balaton tündére, az arany nádbuzogány és a Bakony varázslójának hatalmát megtestesítő cserfapálca birtokosa? -Megtudhatja, aki estéről estére figyelemmel követi a történet állomásait.

Adás: Kossuth rádió, Családi sáv június 11-29., 20.11-től

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog