erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 3.16.

Határok nélkül

2017. március 16. – Kossuth Rádió

A magyar nemzetpolitika célkitűzéseiről, s annak megvalósulási feltételeiről beszélt Szabadkán Semjén Zsolt

A magyar nemzetpolitika célkitűzéseiről, s annak megvalósulási feltételeiről beszélt tegnap este Szabadkán, a Vajdasági Magyar Szövetség március 15-dikei ünnepségén Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes. Németh Ernő összeállítása.

 

Délvidéken 1990 óta, a magyar közösség gyülekezőhelyévé vált Magyarittabé

Délvidéken 1990 óta, a magyar közösség gyülekezőhelyévé vált Magyarittabé, a Kárpát-medence legdélebbi Kossuth-szobra. Tavalyelőtt nagypéntekre virradóra tűnt el a 111 évig Magyarittabén, a református templom előtt álló szobor, amelyet a magyarittabéiek kérésére a Magyar Nemzeti Tanács újraöntetett. Az idén is ezen a helyszínen tartották meg a délvidéki közösség egyik megemlékezését.

Az összetartozás és nemzettudat erősítését fontos feladatának tartja a Szabadkai Nagycsaládosok Egyesülete

Az összetartozás és nemzettudat erősítését fontos feladatának tartja a Szabadkai Nagycsaládosok Egyesülete. Március 15-e alkalmából rajzpályázatot hirdettek, az elismeréseket e tegnapi ünnepségen osztották ki, amelyen megjelent az Emberi Erőforrás Minisztérium képviselője is. Interjú Fülöp Attila helyettes államtitkárral és Benák Bucsu Emesével, a szabadkai Nagycsaládosok Egyesületének elnökével.

Kolozsvár is ünnepelt

Tegnap Kolozsvár is ünnepelt. Az eseményeket testközelből követte a Határok nélkül riportere, az ő beszámolóját hallják.

Megkoszorúzták az Újbesenyő határában emelt olbeliszket

A számos temesvári emlékhely mellett - a Losonczy István Baranta Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai - az 1849. augusztus 9-i csata 54 honvéd áldozatának emlékére, Újbesenyő határában emelt obeliszket is megkoszorúzták. Az idei megemlékezésen először vett részt a település román polgármestere, aki támogatásáról biztosította az egyesületet az emlékmű felújításában.

Folytatódik a harc Párkányban a polgármester és a város lakossága, valamint képviselőtestülete között

Szemét ügy ez a szemétügy! Folytatódik a harc Párkányban a polgármester és a város lakossága, valamint képviselőtestülete között. A tét a város és a párkányi régió jövője, másképpen fogalmazva, gyógy- és borturizmus vagy a hulladékégetők. Mert a kettő együtt nem fér meg.

Több mint 8 és fél millió forint értékű kanyaró elleni szérumot adományozott Magyarország Kárpátaljának

5 ezer dózis, több mint 8 és fél millió forint értékű kanyaró elleni szérumot adományozott Magyarország Kárpátaljának. A kárpátaljai kórházakban már évek óta oltóanyaghiány van, ezért a gyerekeknek csak az egyharmada van beoltva. Kárpátalján utoljára 2012-ben volt kanyarójárvány, a kór 5-6 évenként üti fel a fejét.

A börvelyi falusi Lápi Lidércek Társulat a gyönyörűen felújított, nagykárolyi színházban lépett a világot jelentő deszkákra

A börvelyi falusi Lápi Lidércek Társulat a gyönyörűen felújított, nagykárolyi színházban lépett a világot jelentő deszkákra. De ettől fontosabb – mondja az egyébként magyar szakos tanárnő, hogy magyar nyelven szólhatnak. 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog