Határok nélkül

2017. március 20. – Kossuth Rádió

Interjú Menyhárt József MKP-elnökkel a múlt heti, EP-ben rendezett konferenciáról

Anyanyelv vagy államnyelv? Nyelvi kérdések az európai oktatási rendszerben. Ezzel a címmel a kisebbségi oktatásügyről szóló konferenciát tartottak a napokban az Európai Parlamentben. A felvidéket Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke képviselte. Hazaérkezése után a Határok nélkül riportere kérdezte a felvidéki magyar politikust.

Bővebben: Határok nélkül a Kárpát-medencében 3.20. – MTI, Kormány.hu, HírTV, mno.hu, Magyar Idők, Magyar Hírlap, hirado.hu, Felvidék Ma, hirek.sk, Krónika, transindex.ro, maszol.ro, Magyar Demokrata, Erdély.ma

A magyar érdekérvényesítés a külhoni magyar pártok sikerétől függ, hangsúlyozta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azon a kiadvány-bemutatón, amelyet a Nemzetpolitikai Kutatóintézet és a Századvég Alapítvány tartott Kisebbségi jogok, érdekképviselet és autonómia címmel ma a Magyarság Házában.

Bővebben: Nemzeti sajtófigyelő 3.21. Csoma Botond Erdély-zászló ügyben: a csendőrség hazudikHatárok nélkül

2017. március 17. – Kossuth Rádió

Átadták Kárpátalja kormányzójának a mintegy 65 ezer aláírással ellátott petíciójukat a kárpátaljai magyarság képviselői

Kárpátalja magyar érdekvédelmi szervezetei, és a történelmi egyházak képviselői ma átadták  a megye vezetőjének, Henagyij Moszkal kormányzónak azt a közel 65 000 aláírással ellátott petíciót, amelyet az elmúlt másfél hónapban gyűjtöttek az ukrajnai kisebbségi jogok tervezett szűkítése ellen.

Bővebben: Határok nélkül a Kárpát-medencében 3.19. – Krónika, Erdély Ma, Marosvásárhelyi Rádió, MTI, hirado.hu, transindex.ro, szekelyhon.ro

A nemzetpolitikai államtitkárság elítéli a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) "túlkapásait" és a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum "ellehetetlenítésére irányuló törekvéseket" - közölte az államtitkárság szombaton az MTI-vel.

Bővebben: Nemzeti sajtófigyelő 3.20.Határok nélkül

2017. március 16. – Kossuth Rádió

A magyar nemzetpolitika célkitűzéseiről, s annak megvalósulási feltételeiről beszélt Szabadkán Semjén Zsolt

A magyar nemzetpolitika célkitűzéseiről, s annak megvalósulási feltételeiről beszélt tegnap este Szabadkán, a Vajdasági Magyar Szövetség március 15-dikei ünnepségén Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes. Németh Ernő összeállítása.

Bővebben: Határok nélkül a Kárpát-medencében 3.16. – MTI, Magyar Hírlap, HVG, MNO, Maszol.ro, Transindex.ro, Híradó, 444.hu, Székelyhon.ro, ATV, Figyelő, Magyar Idők, kormany.hu, Index

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését is Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettes.

Bővebben: Nemzeti sajtófigyelő 3.17.A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve program keretében tavasszal Kárpát-medencei körútra indulunk, nyolc helyszínre látogatunk el a Kárpát-medencében.

Bővebben: Indul a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve program Kárpát-medencei körútjaHatárok nélkül

2017. március 14. – Kossuth Rádió

Megemlékezés Palicson

Az összefogás 1848 legfontosabb üzenete - jelentette ki tegnap este Babity János szabadkai magyar főkonzul azon a Palicson megtartott fogadáson, amelyet a nemzeti ünnep alkalmából adott a vajdasági magyar közélet képviselői számára. A főkonzullal beszélget a Határok nélkül riportere.

Bővebben: Határok nélkül a Kárpát-medencében 3.14-15Az erdélyi magyarság 12 követelésének RMDSZ-es listája 
– Krónika, transindex.ro, maszol.ro

Az RMDSZ március 15-ére a honlapján tette közzé az erdélyi magyarság 12 legfontosabb aktuális követelésének listáját. A szövetség már a 2017-es kívánságlista fejlécébe beleírta, amit a legfontosabbnak tart: legyen béke, szabadság és egyetértés!

Bővebben: Nemzeti sajtófigyelő 3.15Határok nélkül

2017. március 13. – Kossuth Rádió

 

Háromnyelvű levelet intézett Kolozsvár polgármesteréhez a Musai – Muszáj mozgalom

Háromnyelvű nyílt levélben szólítja fel a Musai-Muszáj civil mozgalom Kolozsvár polgármesterét, hogy amennyiben fellebbezi a magyar helységnévtáblák kihelyezésérőé szóló ítéletet, ne menjen el a március 15-i ünnepségre „megtapsoltatni magát.”

Bővebben: Határok nélkül a Kárpát-medencében 3.13

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog