erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Törökország kultúrájával, népszokásaival ismerkedtek meg a kézdivásárhelyiek

November 2-án a Zöld Nap Egyesület meghívására, a Törökországból érkezett Ayse Büșra Yilmaz (fotón) a zsúfolásig telt Vigadó Művelődési Ház Galériában vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szülőhazájába.

 

A csütörtöki est előadója Ayse Büșra Yilmaz török fiatal volt aki a Zöld Nap Egyesületnél tölti EVS önkéntes szolgálatát. A videóbejátszásokkal tarkított bemutatón a résztvevők betekintést nyertek a Kis-Ázsiában fekvő, gazdag történelmi múltú, 780 000 km2 területű Törökország kultúrájába, hagyományaiba, történelmébe, megismerve a régiónkénti népviselettel, gasztronómiával, valamint Isztambul nevezetesebb műemlék épületeit is. A több mint egy órás interkulturális estet Derzsi Katalin a szervezet tagja tolmácsolta. Két rövidfilm megtekintése után az egyesület önkéntesei egy tipikus török leánykérést is bemutattak, majd az esemény záró akkordjaként a jelenlevők a török nemzeti ételt a vöröslencse fasirtot kóstolhattak meg. Az est végén a jelenlévők kérdéseket tehettek fel Büsrának, aki a Don`t trash our future projekt spanyol és örmény önkéntesével együtt március végéig tartózkodik a céhes városban.

A rendezvény lehetőségét az Erasmus+ program és a Vigadó Művelődési Ház biztosította.

Ráduly Attila

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog