erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Székelyföldi Magyar Napok

Negyedik éve szervezi meg a Székföldi Magyar Napokat a belső szórványnak tekinthető Árapatakon, Hídvégen és Erősdön Kovászna Megye Tanácsa partnerségben a Kovászna Megyei Művelődési Központtal és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetével. Az idei eseménysorozat első két rendezvényét Erősdön tartják október 28-án, szombaton, vasárnap pedig Árapatakon.

 

A megyei önkormányzat által hagyományteremtő szándékkal elindított Székföldi Magyar Napok szervezésébe rendszeresen részt vesznek a helyi közösségek, önkormányzatok és az egyházak is.

„Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy igazi közösségformáló és identitáserősítő rendezvénysorozatot indítottunk el a háromszéki belső szórványnak számító településeken. Emellett megyei önkormányzatként fontosnak tartjuk, hogy ott, ahol a magyarság számaránya 35% alá esett kiemelt támogatást nyújtsunk. A tavaly többek között a Székely Ruházati Alapból anyagi fedezetet biztosítottunk népviselet vásárlásra a hídvégi gyerekek számára, az árapataki református temetőt bekerítettük a helyiek segítségével, az idén pedig az egyházi pályázaton belül tízezer lejt biztosítottunk az erősdi református imaház felújítására” – ismertette Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A Székföldi Magyar Napok hétvégi programkínálata színes kulturális műsort ígér. A szervezők szombaton az erősdi kultúrházban 13 órától várják a kicsiket és nagyokat: lesz kézműves tevékenység, vígjáték, népzenei összeállítás, vers, mese és néptánc előadás. Vasárnap az árapataki református templomban istentisztelettel veszi kezdetét a rendezvény, majd a kultúrházban a köszöntő beszédeket szintén kulturális műsor és magyar bál követi.

 

Közlemény

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog