erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

1956-ra emlékeztek Kézdivásárhelyen is

„A múlt nem hal meg, él és figyelmeztet minket, hogy megértsük az előttünk járók üzenetét” hangzott el október 23-án az 1956-os eseményekre emlékezve a református temetőben a magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján.

 

Az 1956-os kopjafánál Református Kollégium tanulói és pedagógusai róták le kegyeletüket Szoboszlay-kirakatper tíz felső-háromszéki mártírja, valamint a szabadságért harcoló magyar ismert és ismeretlen hősei előtt. Bartos Károly iskolalelkész igehirdetése és a közös ima után Kovács Kinga XI. tanuló a gyásznapra írt beszédet olvasott fel. Ezután a Református Kollégium IX. osztályos tanulói a Rancz-Gyárfás Zsuzsa magyar tanár által összeállított műsorral emlékeztek, közreműködött Ruszka Sándor református lelkipásztor. Ezt követte a polgármesteri hivatal, az RMDSZ, az ifjúsági szervezet és Vitézi Rend koszorúzása.
A Nagy Mózes Líceum hagyományos szabadtéri előadását a zord idő miatt a Vigadó színháztermében tartották meg. Az esős idő ellenére sem maradt el előadás után az emlékművek megkoszorúzása.


Sz-h

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog