erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: Egymillió csillag a szegényekért


A szerző felvétele

Már hagyományosnak számít, hogy a Caritas minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót, mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel.


Ez az alkalom lehetőséget teremt mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adománnyal láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére fontos számára a közösség, és érdekli a szegény emberek sorsa. Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt! – olvasható a Gyulafehérvári Caritas közleményében. Pénteken este kilencedik alkalommal gyújtottak gyertyákat 18 és 20 óra között Erdély tizenhét településén. Háromszéken három helyszínen szervezték meg a szolidaritási akciót: Sepsiszentgyörgyön a Szabadság téren, Kézdivásárhelyen a főtéren és Bereckben a Szent Miklós római katolikus templomban. Kézdivásárhelyen a Gábor Áron-szobor mögött állították fel a Caritas-sátrat. Jelen voltak a Caritas sepsiszentgyörgyi, lemhényi, szentkatolnai, nyujtódi, ozsdolai és kézdivásárhelyi munkatársai, illetve önkéntesei. Furcsa módon félórás várakozás után is nagyobb volt a caritasosok száma, mint az érdeklődőké. Péter Szabolcs, a Caritas sepsiszentgyörgyi munkatársa szólt az egybegyűltekhez, mondott rövid köszöntőbeszédet, majd Farkas Alajos, a kantai Szentháromság római katolikus templom segédlelkésze megáldotta a gyertyákat. Lapunk érdeklődésére Péter Szabolcs elmondta: előző évben tizenhat erdélyi helyszínen mintegy ötezer személy kapcsolódott be az akcióba, és 42 294 lej gyűlt össze. Az idei adományokból karácsonyra élelmiszercsomagot vásárolnak a rászorulóknak, betegeknek, időseknek és szegényeknek – mondotta a Caritas munkatársa.

Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog