erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: Ismét utcára vonult a Kritikus tömeg

Délután öt órakor rajtolt el pénteken Kézdivásárhelyen a Kritikus tömeg elnevezésű – idei utolsó – kerékpáros felvonulás, melyre mintegy 100 bringás csatlakozott. A szeptember végi kerékpáros demonstrációt nyolcadik alkalommal szervezte meg a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi sportirodával. A rendezvényről készült fotók megtekinthetőek a szervezet Facebook oldalán!

 

Kicsik és nagyok pattantak nyeregbe péntek délután az Autómentes Napon, hogy a hagyományokhoz híven két keréken demonstráljanak a környezettudatos közlekedés mellett. A bringás demonstráció célja kezdetektől a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, amely mint ahogy a világban már számos helyen felismerték, alternatívát jelenthet a gépi erővel működtetett járművekkel szemben, illetve egyféle véleménynyilvánítás a kerékpárosok szempontjait figyelmen kívül hagyó úthálózatok miatt. A szervezők hangsúlyozzák, a legfőbb cél az, hogy a felvonulást követő munkanapon minél többen válasszák a kerékpárt közlekedési eszközül. A korábbi évek gyakorlatához híven a kerékpárosok, kicsik és nagyok egyaránt a céhes városi sportcsarnoknál gyülekeztek, majd a menet 17 órakor indult el, bekarikázva a céhes város központjába, onnan áthajtva az Ady Endre utcában, majd a Molnár Józsiás utca után ismét visszakanyarodva a központba és innen a sportcsarnokig jutottak el. Az esemény zárásaként a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központnak köszönhetően az előre beregisztrált bringások sorsolással kisebb ajándékokkal térhettek haza. A legidősebb résztvevő a 81 éves Ferencz Gábor volt.

Az egyik résztvevő elmondta, általában kerékpárral jár mindenhová. Szerinte ez azért jó, mert egyrészt mozog, sportol, másrészt pedig így óvja a környezetét. A szervezők ezúton mondanak köszönetet az illetékes szerveknek, ugyanakkor köszönik az önkéntesek hozzájárulását és segítségét ahhoz, hogy a kerékpáros demonstráció rendezett körülmények között valósulhatott meg!

Ráduly Attila

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog