erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Beke-ügy: Elnapolták a tárgyalást

Ismét elkezdődtek a tárgyalások a székely terroristák ügyében, de rögtön halasztott a bukaresti Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken a 10. számú ítélőtanács a múlt hét péntekére kitűzött a terrorizmussal vádolt Beke István és Szőcs Zoltán ügye kapcsán.

 

Mindazok ellenére, hogy a vád szertefoszlott, bizonyítékok hiányában, koholt vádak alapján áprilisban 11 hónap és 6 nap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bukaresti ítélőtábla a kézdivásárhelyi Beke Istvánt, Szőcs Zoltánra pedig 10 hónap és 8 nap letöltendő börtönbüntetést kapott. Pontosan annyi börtönbüntetést szabott ki a két vármegyésre, mint amit már letöltöttek, és szabadlábra helyezték őket. A vádirat szerint a két kézdivásárhelyi férfi 2015. december elsején rögtönzött robbanó eszközt próbált felrobbantani Kézdivásárhelyen, a román nemzeti ünnep alkalmából megszervezett események során.
A bukaresti táblabíróság ítélete után először a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészei fellebbeztek április 12-én a nem jogerős ítélet ellen, majd 14-én Szőcs Zoltán, 18-án pedig Beke István is benyújtotta óvását. A pénteki első tárgyalást megelőzően szeptember 12-én a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék elfogadta az egyik ítélőbíró tartózkodási kérését aki a továbbiakban nem kíván részt venni a 2016/2/3542-es büntetőjogi perirat tárgyalásán. Ezt valami oknál fogva elfelejtettek közölni Bekéékkel, ezért aztán a két vármegyés és Beke István védőügyvédje 9 órától délig tartózkodott a tárgyalóteremben, azért hogy megtudják, a tárgyalást október 27-re napolták el.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog