erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Elfogyott a pénz az ország kasszából! Nem kapnak pénzt az önkormányzatok

Évek óta most először történt meg, hogy a kormány által megszabott költségvetéskiigazítás során nem kapnak pénzt az önkormányzatok. A 63/2017-es számú sürgősségi kormányrendeletnek megfelelően Kovászna megye 2 389 000 lejt kap, amelyből 1 337 000 lejt a gyerekvédelmi rendszer fenntartására kell fordítania, 170 000 lejt a felnőtt fogyatékkal élők központjainak támogatására, 882 000 lejt a tej-kifli-alma-zöldség programra.

 

„Évek óta nem volt ilyen, hogy se a megyei önkormányzat, se a települések önkormányzatai ne kapjanak pénzt a költségvetés kiigazításakor. A községek, városok azért is várták az őszi költségvetéskiigazítást, mert ebből lehetett volna például önrészt biztosítani az uniós pályázatokhoz, így azt felhasználhatták volna még a következő évben is. Ugyanakkor Háromszéken is vannak olyan községi önkormányzatok, ahol várhatóan év végén gondok lesznek a fizetésekkel vagy megakadnak a tervezett beruházások. A megyei önkormányzat fejlesztési terveit és működését egyelőre nem befolyásolja, hogy ezúttal csak a gyerekvédelmi rendszer fenntartására és a tej-kifli programra hagyott jóvá pénzt a kormány” – tájékoztatott Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, aki példátlannak tartja, hogy a közigazgatási egységek működésére és a települések fejlesztésére nem biztosít pénzalapot a kormány.

Várhatóan év végén lesz még egy költségvetés-kiigazítás, remélhetően akkor gondolnak az önkormányzatokra is, tette hozzá az alelnök.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog