erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Hatvan kilométeres bringatúrával zárták az idei szezont

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szeptember 16-án a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával zárta az idei szezont. A szervezők a szombati kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. 

 

A rendezvény alkalmával a 26 fős lelkes csapat a zöldútvonal C jelzéseit követve a Sinkovits stadion elől indult Kézdiszentlélek fele ahonnan a tetőn álló 13. századi római katolikus Szent István-kápolnához tekert, Kézdiszentkeresztre érve Keresztes Etelka helyi lakos szőlővel fogadta a tekerőket, utána a többszörösen kitüntetett és már a 19 században is palackozott borvízzel töltötték meg a kulacsukat a bringások, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek. Majd némi tekerés után Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck érintésével tartottak egy nagyobb pihenőt. Ahol Bodo Aranka néni rostos ribizliszörppel, friss kútvízzel és pállinkával várta a bringázókat.

Tovább tekerve Kézdimartonos, Ozsdola, Sárfalva és Kézdioroszfalu érintésével zárták a bringázást. A túra legfiatalabb résztvevője a 8 éves Séra Dávid volt, aki előszeretettel tekerte végig a 60 km-es távot. Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphat információt. A zöld naposok jövőben folytatják a tematikus kerékpáros tevékenységek szervezését, újabb programok bevonásával.

Ráduly Attila

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog