erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Bukaresti bloggerek élményei Háromszéken

Szeptember 10–13. között kilenc bukaresti blogger részesült felejthetetlen élményben a Háromszéken tett kirándulásuk során, akik ezúttal is a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületének meghívására érkeztek a térségbe.

 

 Az életstílus, divat és utazási bloggerek ez alkalommal főként felsőháromszéki vonatkozású látnivalókat tekintettek meg. Ellátogattak a hatolykai kezelőközpontba, ahol kipróbálták a mofettás fürdőt, a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban pedig a faragászatot és nemezelést, a csernátoni Malomkertben a kürtőskalács készítést, a kézdivásárhelyi Szántó családnál pedig a mézespogácsa díszítés fortélyait is elsajátították. Érdekes programpontnak számított az udvarterek városában tett séta, valamint a Céhtörténeti Múzeum nyújtotta élmény is. A kirándulás egyik úti célja volt Bálványos környéke, valamint a Szent Anna-tó és a Mohos.

 

Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója szerint azon dolgoznak, hogy a megye minél több arcát megmutassák a bukaresti bloggereknek és újságíróknak. „Élményt, változatos, interaktív, a térség értékeit felvonultató programokat biztosítunk számukra. A napokban idelátogatott bloggereket a zabolai Mikes-kastélyban szállásoltuk el, akik a helyi medvelesből testközelből vehették szemügyre az erdők királyát. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak magyar vonatkozású specifikumokat mutassunk be, éppen ezért „időutazásra” hívtuk a bloggereket a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeumába és az Első Román Iskolába, mely utóbbiban kipróbálták a palatáblára való írást, és azt, hogy miként lehet a tintába mártott madártollal betűket formálni.” – fogalmazott az igazgató.

 

Az információs kiránduláson szerzett tapasztalatairól a következőképpen vélekedik Cristina Stănciulescu (www.cristinastanciulescu.ro) blogger: „A stresszen túli világ. Az a hely, ahol újra megtaláltam az Időt. Itt már nem folyt szét a kezem között. Mindenkinek ajánlom, akik újra meg szeretnék találni a kapcsolatot a természettel.”

 

Adela Baboschiwww.andreearaicu.ro oldal főszerkesztő-helyettesígy vélekedik Háromszékről: „A kúriák földje álmodozásra késztet, büszkén és változatlanul ellenáll az idő múlásának, mintha a múltat berekesztették volna. Pascal híres fogadásának egy személyes újraértelmezése alapján fogadni mernék, hogy e hely szépsége újabb bizonyítéka annak, hogy Isten vagy a Legfelsőbb Lény, bárhogyan is neveznénk, valóban létezik. Három napot töltöttem hajnali vízcsobogással, rég letűnt idők varázsával telített helyekkel, a természet mesébe illő részleteivel. Felejthetetlen élmény, olyan, amit mindenki a saját bőrén tapasztalhat. Visszatérek Kovászna megyébe, és ami a legfontosabb, biztos vagyok benne, hogy ajánlani fogom a mennyország e kis szegletét mindazoknak, akik egy csodálatos szabadságot szeretnének.”

 

Irina Markovits (www.stylediary.ro) blogger is élményekkel gazdagon tért haza: „Azalatt a három nap alatt, amit Kovászna megyében töltöttem, visszatértem a gyermekkor és a mesék földjére, ahol élvezhettem a kézdivásárhelyi mézeskalácsot, a csöndet, a tücskök hangját, Zabolán a csillagokkal teli eget, a Malomkertben beszívhattam a frissen sült kenyér illatát, vagy a meghatódás élményét okozzák azok a helyek, ahol belépünk egy egyszerű, 300 éves székely ház óriási faragott kapuján, vagy pedig végtelen sétát teszünk a megyében levő több tucatnyi XVI. századi elegáns kúriák egyikéhez tartozó, gyönyörűen felújított birtokon. Kovászna megye egy újabb, varázslatos, szépen megőrzött hagyományokkal tele térképét fedeztem fel, Bukaresttől kevesebb mint 4 órányira!”

 

A turisztikai információs kiránduláson részt vettek: Adela Baboschi (andreearaicu.ro), Irina Markovits (http://www.stylediary.ro), Cristina Stănciulescu (https://cristinastanciulescu.ro), Sânziana Negru (http://sanziananegru.com), Nicoleta Grigore (fotograf), Ovidiu Muresanu (http://www.ovidiumuresanu.com), Bianca Nuțu (http://biancanutu.com), Andrei Rosca (http://roscaandrei.com), Gabriela Simion (https://gabrielasimion.com).

 

Kovászna Megye Tanácsa

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog