erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Magyarok Kenyere: jótékonykodás és nemzeti összetartozás

A hét éve működő Magyarok Kenyere program mára az egész Kárpát-medencére kiterjedő jótékonysági kezdeményezéssé nőtte ki magát. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló karitatív kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.

 Kovászna Megye Tanácsa ebben az évben is 100 kilogramm búzával csatlakozik a Magyarok Kenyere programhoz. „A száz kilogramm búzát a Dévai Szent Ferenc Alapítvány esztelneki nappali központjába vittük, ahol rászoruló gyermekeknek sütnek belőle kenyeret. Akárcsak tavaly, a frissen aratott búzát Orbán Miklós, illyefalvi fiatal gazda biztosította, akinek ezúton is köszönjük felajánlását" – tájékoztatott Tamás Sándor tanácselnök. „Olyan nemzeti összefogást szorgalmazó program ez, amely nemcsak rászoruló gyerekeket támogat, hanem segít megtapasztalni az egységes magyar nemzethez való tartozás felemelő érzését" – tette hozzá.

A program keretében a Kárpát-medence magyarlakta tájairól érkező zsákok tartalmát idén is az Összeöntés Ünnepén egyesítik, ebben az évben augusztus 13-án (vasárnap) a Veszprém megyei Nemeshany településen rendezik meg a Csizmadia Vízimalomban.2016-ban 515 tonna adománybúza gyűlt össze, több mint 3000 magyar gazda felajánlásával alakult ki ez a mennyiség 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból, 81 gyűjtőpont üzemeltetésével. A közreműködő 26 malom a program részeseként ingyen vállalta az őrlést, amely után mintegy 310 tonna lisztet adtak át a közel 80 ezer rászoruló gyermeket ápoló és gondozó 147 szervezetnek. A becslések szerint ez a mennyiség nagyjából 385 tonna kenyér sütéséhez volt elegendő.
Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog