erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Épül a fortyogófürdői piknikező (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi városháza munkatársai a héten is folytatják a fortyogófürdői borvízforrás környékén a piknikező építését, amelyet a tervek szerint a céhes város lakói ingyen használhatnak, lehetőségük lesz grillezni, s minifoci- és kosárlabdapálya is rendelkezésükre áll majd.


A borvízforrás faszerkezetét, amelyet megépítése óta nem kezeltek le, négy tanácstag a múlt hónapban faápoló anyaggal újrafestette. Ekkor született az ötlet, hogy nagyszerű piknikezőt lehetne létrehozni a forrás körüli területen, hiszen Kézdivásárhelyen hiányzik a rövid kikapcsolódásra alkalmas zöldövezet.
Szilveszter Szabolcs városi képviselő szerint a cél a Fortyogó környékének rendezése, valamint piknikezésre alkalmas helyszín biztosítása. A forrás biciklivel vagy gyalogosan is könnyen megközelíthető, a borvizet pillanatnyilag is sokan használják, megfelelő területrendezéssel jól kihasználhatóvá válik a forrás környéke – áll a képvislekő javaslatában. A piknikező 1156 négyzetméternyi területet foglal el a város legelőjéből, központi eleme a borvízforrás. A bekerített területen fákkal, pázsittal, virágokkal beültetett zöldövezetet is létrehoznak, valamint épül egy egyszerű tetőszerkezet is a grillezéshez. Felszerelik padokkal, asztalokkal, három tűzhellyel és szemeteskukákkal, illetve kialakítanak egy minifoci- és kosárlabdapályát is. A lábteniszpálya már elkészült (felvételünkön).

Iochom

 

István

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog