erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Globál kontra globál


A zavargások hátté
rében megbúvó balliberális erők, pénzemberek tehát ugyanazok, akik a globális gazdasági világot szorgalmazzák.Dühük sokszor parttalanná válik – lásd kicsiben a hétvégi budapesti pride felvonulást, nem sikerült balhét csinálni -, de ugyanakkor fenyegető is, amikor a G20 csúcstalálkozón háborús állapotokat idéztek elő Hamburgban.

 

"Elszabadult a pokol.
A szélsőbaloldali környezetvédők, feminista, homoszexuális és antifasiszta csoportok zavargása a globalizmus ellen több száz sebesültet (ötszáz rendőr sérült meg), égő autószalont, égő járműveket, felgyújtott gumiüzemet, füstölgő kukákat, betört ablakú, kifosztott üzleteket, vérző fejű tüntetőket hagyott hátra. Hamburg romokban hever. Ez már nem békés tüntetés volt a globalizmus, a multinacionális hatalmak ellen, hanem támadás a fennálló állam, a polgári, jólétre berendezkedett társadalom ellen, támadás a hagyományos civil értékek elpusztítására.

Ezek a tüntetők tudják vagy nem tudják, de voltaképpen marxista, bolsevik módszerrel harcoltak.
Ugyanis Karl Marx mindig is hangsúlyozta, hogy alkalmazni kell az erőszak nagyobb szerepét a történelemben. Tanítása igazságának nevében a szovjet bolsevikok a szimbolikus erőszak helyett a tényleges erőszak gyakorlását valósították meg, abszolút önkényuralmat építettek ki. Uralmukat ,,proletárdiktatúrának” nevezték, s ezzel olyan kifejezést választottak, amelyet Marx írt le először egy 1872-ben leírt levélben. Mi már tudjuk mit jelent a proletárdiktatúra, melyhez a munkásságnak semmi köze nem volt: vért, kivégzéseket, börtönt, megszégyenítést, megkülönböztetést és gazdasági csődöt jelentett. Akkor is a hatalomba került vezető ideológusaik nem a dolgozó nép voltak, hanem az értelmiség vékony, de annál agresszívebb nemzetietlen rétege, tele tűzdelve bűnözökkel ( Sztálin, Ceuaescu stb). Ne szépelegjünk, ne dédelgessünk álmokat. Hogyha a Nyugat vezető politikusai engednek az erőszaknak, s széttárják karjukat, akkor bekövetkezhet egy másfajta erőszak uralma, a liberálfasizmusé, a balliberális diktatúráé. Egyes nyugat-európai politikusok már úgy fogalmaznak, hogy ezeknek a zavargásoknak a hátterében baloldali fasiszták állnak.

Itt tartunk. A zavargások háttérében megbúvó balliberális erők, pénzemberek tehát ugyanazok, akik a globális gazdasági világot szorgalmazzák. A tömegek többsége- akik felvonulnak törni-zúzni-, nem tudja, hogy a nyitott társadalom, a népvándorlás, a tömeges migráció támogatása, a nemzetállamok bedarálása valójában nem más, mint a globalizmus egy másik fajtája. Gazdasági érdekük ugyanazokon a szempontok alapján szerveződnek: a végeredmény Európa meggyengítése, önazonosság tudatának szétverése és a világ könnyebb kormányozhatósága néhány tíz multimilliárdos kezében.

Tehát a globalizmus harcol a globalizmus ellen, a középpontban pénz van, rengeteg pénz, s akik károsodnak, megszenvednek érte, az maga a nép, a tömeg.

Jó színjáték, ha nem vigyázunk könnyen az áldozataivá válunk. Egyenlőre még csak szereplői vagyunk. Sok trükkel, erőszakos fenyegetőzésekkel szeretnének behúzni bennünket az Európai Unió Soros erői ebbe az önpusztító játszmába. Ellenállunk, sőt Közép-Kelet Európa józanabb erői is ellenállnak. De nagy és befolyásos hatalmak próbálják felmorzsolni egységünket, a V4-ek egységét. Nem lehet tudni, hogy tulajdonképpen mit akart üzenni Ferenc pápa legutóbbi megnyilatkozásával. Ugyanis szerinte Európa ügyeit egy közös európai kormánynak és szövetségi parlamentnek kellene igazgatnia. Ez majdnem megegyezik Sorosék terveivel, a nemzetek önfeladásával. Majd a keresztény egyházfő a migrációról így vélekedett: ,,a migránsok fivéreink és nővéreink, akik jobb életet keresnek távol a szegénységtől, éhezéstől, háborútól.” Nem tudom erről az üzenetről mit gondoljak. Minden esetre Brüsszeltől keletre, ha veszély fenyegeti nemzeti létünket, akkor a saját utunkat kell járni."

STEFKA ISTVÁN 

 

azoreg.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog