További információért kattintson a képre.

 

erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Testvérmegyei ajándéktábor

Veszprém Megye Önkormányzata meghívására és a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány támogatásával 24 háromszéki gyerek nyaralt június végén a Balaton melletti Csopaki Üdülőfaluban.


Polgárdi Imre, a testvérmegyei közgyűlés elnöke szerint: “Veszprém Megye Önkormányzata kiemelt felelősséget érez a testvérmegyénkben élő magyarság iránt, ezért is ajánlottuk fel ezt a nyári táborozási lehetőséget a Kovászna megyében élő gyermekek részére”.

Az egyhetes tábor legnépszerűbb programpontja egyértelműen a balatoni fürdőzés volt, de a szervezők több érdekes programmal is készültek: a biztonságos fürdőzést szolgáló vízi mentő kutyás bemutató, a Veszprémi Állatkert és a Sümegi vár meglátogatása által nem csak a térség turisztikai, hanem a megye gazdag történelmi és szabadidős tevékenységeinek megismerésére is törekedtek.

A táborban résztvevő gyerekek a megye különböző településeiről érkeztek, a három gyerekcsoport a kommandói Horn Dávid Általános Iskolát, a dévai Szent Ferenc Alapítvány esztelneki nappali központját, illetve az erősdi és árapataki szórványközösséget képviselte.

"A megyei önkormányzat többször is bebizonyította, hogy kiemelten támogatja a szociális tevékenységet folytató szervezeteket, civil intézményeket. De szociális gondoskodást jelent az is, amikor a kommandói leégett iskola újjáépítésében szerepet vállalunk és ebbe bekapcsoljuk a testvérmegyéket is. Veszprém megyében már közel 2,5 millió forint gyűlt össze a kommandói iskola újjáépítésére. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak tanulmányi úton, hanem más, közösségi vagy szociális helyzetükből adódóan is lehetőséget kapjanak egy ilyen táborozásra" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A két megyei önkormányzat abban is megállapodott, hogy a kölcsönösség elve alapján jövőben bővíteni kívánják ezt a csereprogramot.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog