Nemzetközi sajtószemle: Putyin és Erdogan mellé került Orbán a Time magazinban, Amerika fegyverkezik stb

A politikai „erős emberekről” szóló cikkben Putyin, Erdogan, Duterte és más vezetők között sorolták fel Orbán Viktort is a Time magazin új számában.

 

 

A Time magazin legújabb számában külön cikkben mutatják be a nemzetközi politika „erős embereit”. A listán szerepel Vlagyimir Putyin orosz, Recep Tayyip Erdogan török és Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök is.

Közép-Európát Orbán Viktor magyar miniszterelnök képviseli. A Time szerzője szerint az erős ember karaktere most tér vissza Európa szívébe. A migrációs válság után, ami félelmet keltett Kelet-Európában, Orbán Viktor új miniszterelnöki ciklust nyert el, miközben az illiberális demokráciára kezdett építeni – melyre a Time szerint a szabad választások mellett a civil szabadságjogok szűkössége a jellemző. A lap úgy látja: Orbán számára a fenyegetést a muszlim migránsok és a liberális nyugati demokráciák szószólói – mint Soros György – jelentik, akik az ország nemzeti értékeit fenyegetik.

xx

Az amerikai légierő azzal dicsekszik, hogy sikeresen modernizálja és teszteli atomfegyvereit, amivel csökkenti a nukleáris fegyverek bevetésének küszöbét és Washingtont az összeütközés útjára tereli Oroszországgal. Az Egyesült Államok több mint ezer milliárd dollárt szándékozik költeni nukleáris fegyverzete modernizálására,  idézi a Pentagont a Russia Today angol nyelvűszolgálata.

 xx

Az Egyesült Államok Szíria keleti részében az úgynevezett „Szíriai Demokratikus Erőkkel” és a kurd milicistákkal együtt nagyoffenzívát indított. Az amerikai külügyminisztérium megerősítette, hogy a harcokat nem csak az Iszlám Állam ellen folytatják, hanem a szíriai kormány ellen is. Szíria olajban leggazdagabb területéről van szó, írja a Deutsche Wirtschafts Nachrichten nevű független német gazdasági-politikai hírportál.

xx

Hamid Beidinedzsad, Irán londoni nagykövete kijelentette: amennyiben az Egyesült Államok kilép a Teheránnal kötött nemzetközi nukleáris megállapodásból, az értelmét veszti, és Irán is felmondja, majd ismét elkezdheti az uránium dúsítását. Sőt fontolóra veheti, hogy megszünteti együttműködését a Nemzetközi Atomenergiai Ügynökséggel, idézi szavait az iráni PRESSTVangol nyelvű szolgálata.

xx

Szintén a Deutsche Wirtschafts Nachrichten jelent arról, hogy Netanjahu izraeli miniszterelnök azért igyekezik az iráni veszélyt félrevezetően felnagyítani, hogy ezzel bagatellizálja az ellene felhozott korrupciós vádakat.

xx

Tegnap Észtország történetében a legnagyobb hadgyakorlat kezdődött el 15 ezer katona részvételével. A NATO a hadgyakorlatot azzal indokolta, hogy ezzel akarják „elrettenteni” Oroszországot. A hadgyakorlaton 19 NATO ország és más partner állam vesz részt, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat  német nyelvű szolgálata.

xx

Christian Kern, volt osztrák kancellár, az osztrák Szocialista Párt elnöke miután 219 napon át bojkottálta az Österreich24-es televízió adót, most szerdán interjút adott neki, és abban kifejtette, azért él, hogy még egyszer kancellár lehessen. Majd elmondta, roppantul aggasztja, amiért szerinte Sebastian Kurz kancellár jogi puccsal került hatalomra és hogy nem egyesíti a kettészakadt országot, amire jellemző, hogy Johann Gudenus, a koalícióban lévő Osztrák Szabadság Párt parlamenti frakcióvezetője „a zsidó Sorost a menekülthullám mozgatójának” nevezi.

/EchoTV nemzetközi sajtószemléje/

Forrás: lovasistvan.hu; mandiner.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog